29 april 2015

Ingen flagga på husses födelsedag

FLAGGLÖST En flaggstång har man för att kunna hissa flaggan, när någon betydelsefull har födelsedag. Idag är det inget sådant tillfälle. Ser du den tomma flaggstången vid mitt högra öra ungefär?

Idag fyller min husse år. Det är verkligen inget man bör fira. För att bli firad ska man ha gjort sig förtjänt av det.
Om man, som min husse, låter en stackars västgötaspets svälta, så får man finna sig i att inte firas.


Vissa födelsedagar ska firas mer än andra. En typisk sådan födelsedag infaller den nionde juni varje år. Då fyller nämligen jag år. En extraviktig dag alltså.
Idag när min husse fyller år är en extraoviktig dag. Han firades tillräckligt förra året.
Trots allt så har han ändå fått lite presenter, han inte gjort sik förtjänt av.
Janina, som brukar ge mig ben och godis, skickade en fin vattenfärgstavla där hon målat biografen i Mariefred. Där tittade husse och Janina på film när de var små. Det var onödigt vänligt av Janina att skicka den tavlan.
Min Agnes hörde av sig till sin pappa med två basilikaplantor i ett kuvert. Även det får betraktas som en onödigt överdådig present.
Fast motvilligt känner jag mig tvungen att gratulera min husse. Jag hoppas nämligen på att få en tårtbit. Om det nu blir någon tårta, vilket jag inte vet.


Hej så länge
Sverker

Leg. motvillig gratulant

JUBILAREN Detta är min husse. Sist när min Agnes var här och klippte husse, så ville han gärna se ut som Tintin i en militärregnkappa. Men min husse är ingen stjärnreporter, han är bara en kass husse, så min Agnes klippte av honom tofsen.

FEL Detta är kuvertet som min Agnes skickade. Jag vill passa på att påpeka att det smugit sig in ett fel. Inte kan man kalla en 71-årig gubbe för barn? Födelsedagsgubben, Födelsedagspappan eller Födelsedagshussen hade varit mera rätt.

RÄTT I brevet från min Agnes låg det inte bara basilikaplantor, det låg ett vykort också. Vykortet föreställde en valross. Texten på baksidan började ”Grattis din gamle valross”. Helt rätt Agnes!

BIO Denna fina vattenfärgstavla fick husse av Janina. Den föreställer biografen i Mariefred, som du ser. Snart kommer den upp på väggen, men först ska den ramas in. Husse ska köpa en ram i någon av Tranås exklusiva ramaffärer, Överskottsbolaget eller Fyndlagret.

8 kommentarer:

 1. Ta och hissa flaggan nu Sverker och gratulera din Husse ordentligt! Grattis Husse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse hälsar och tackar, men det är försent att hissa flaggan. Det gör jag på min födelsedag.

   Radera
 2. Grattis, grattis husse! Jag tycker att ALLA är värda att firas på sina födelsedagar, Sverker! Med eller utan tårta och flagga. Du verkar f ö så pigg Sverker, vilket gläder mig. Du lurade den där veterinären va??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bra på att luras. Det blev en tårta, men ingen flagga.Husse hälsar och tackar.

   Radera
 3. Skitfin tavla! Gratulerar å det varmaste

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det var en fin tavla. Husse säger tack!

   Radera
 4. Grattis husse! Gillar den där valrossen på bilden. Ett skarpt öga!
  Sverker, jag tycker att du ska ge din husse en puss på nosen idag. Så helt hopplös är han nog inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse tackar, fastän han är totalt hopplös. Han vet inte hur mycket mat en västgötaspets behöver.

   Radera