28 april 2015

Hussse kämpainsats inhöstade vuxenpoäng

BORTA Alla mullvadshögarna har försvunnit som genom ett trollslag. Fem skottkärror med jord till min Agnes uteplats i vardande, hade de små gynnarna producerat. Duktigt.

Min husse har slitit och kämpat så det står härliga till. Inte jämförelsevis med alla andra, utan i jämförelse med min husse. Mullvadshögarna har förflyttats till min Agnes uteplats. Riset kanske finns i skogen istället för på gräsmattan.

Inom en inte alls för avlägsen framtid kommer Stig susa fram och tillbaka på gräsmattan. Under tiden han forsar fram, kommer han att skära av varje litet enskilt grässtrå. Det är därför husse har kämpat på så fantastiskt bra (fortfarande i jämförelse med min husse), så han ska slippa klippa själv.
Nu återstår bara en sista inspektion, så det inte gömmer sig några knivförstörande tingestar i gräset.
Dessutom har vi varit på soptippen med den gamla ugnen. Den står inte längre som en installation på vardagsrumsgolvet. Detta hade inte hänt om inte min resurshusse kan trolla. Han kom ut med en säckkärra, som han genom ett trollslag förvandlade till en ugnskärra. Sedan hjälpte han min hjälplösa husse att dra ut ugnen till bilen och placera den i kofferten. Det är bra att kunna trolla.
Genom min hussus synnerligen blygsamma arbetsinsatser, under min sakkunniga ledning, har vi kommit lite närmare sommaren. Sommaren gillar jag. Då fyller jag år.

Hej så länge
Sverker

Leg. färdiggörare av trädgård

BORTA Min gamla ugn hamnade i ugnarnas himmel (=Tranås soptipp) i går morse. Många synnerligen goda minnen har jag från den ugnen. Särskilt minns jag formen med Jansson, som jag fördiskade för en vecka sedan ungefär.

AVSKED Jag fick sitta inne i bilen och ta avsked av ugnen, alldenstund det fanns glas på marken. Nu hoppas jag att den nya ugnen är lika god mot mig.

PINNAR Alla pinnar och små stenar och kvistar måste krattas bort från gräsmattan innan Stig kan släppas loss. Hans små knivar går lätt sönder annars. Han är så känslig av sig. Inte alls lika manlig som jag.

BORT Nej, jag vill inte se vart skottkärran med kvistar, småstenar och pinnar tar vägen. Att deponera det i skogen, är nog inte tillåtet. Då är det bättre att titta åt ett annat håll, än att se. Då kan jag inte vittna mot husse, när polisen kommer och tar honom.

UTEPLATS Det börjar komma lite jord till min Agnes långprojekt sedan 2011, hennes uteplats i vardande. Mullvadshögarna kompletteras med Trädgårdsjord à 20 kr säcken. Den är nu ännu bättre, utlovas det på varje säck. Bättre än vadå, undrar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar