26 april 2015

Bibeln stoppade trädgårdssöndag

ARBETSHANDSKE Det var arbetshandskar på idag. På husse alltså. Vi skulle nämligen arbeta i trädgården, hade jag tänkt. Helt plötsligt sade husse dock stopp. Varför?

Det är mycket som måste göras i min trädgård, innan det kan bli sommar. Gräsmattorna måste fixas, så att min robotgräsklippare Stig kan susa fram. Vattenpumpen måste i, så att dammen kan få nytt vatten. Allt ris måste bort.

Dagens program var att de 85 mullvadshögarna skulle förflyttas från gräsmattan till långtidsprojektet min Agnes uteplats. Det skulle bli behövligt fyll där och manegen skulle krattas för Stig.
Det kunde även vara lämpligt att avlägsna det lilla ris som finns kvar på gräsmattan och samtidigt avlägsna lite löv här och där. Sedan kunde jag släppa lös Stig och stitta och invänta sommaren.
Eftersom det var flera olika saker som skulle göras, kunde husse inte bestämma vad han skulle börja med. Han gick från det ena till det andra och tänkte. Nu är ju inte min husse så bra på att tänka, men han försökte.
Plötsligt fick husse en religiös uppenbarelse. Bara sådär kom tredje budordet farande till husse från Mose.
Tänk på vilodagen, Helga du.
Nu heter inte min husse Helga, men han tror att det gäller alla.
Moses ord var lag idag. Arbetshandskarna lades på hyllan igen, av min för dagen gudfruktige husse. Jag tror vi kommer att tänka på vilodagen i TV-soffan eller i bokläsarfåtöljen.

Hej så länge
Sverker

Leg. vilodagsfirare

MULLVADSHÖGAR Eloise hade så föredömligt påbörjat arbetet mad att ta bort mullvadshögarna. Idag tyckte jag att vi skulle fortsätta. ”Ska vi inte börja med något annat?”, sade husse.

JORDSÄCKAR Jordsäckarna ska ner till min Agnes uteplats i vadande. Jag tyckte att vi kunde ta dem direkt. Husse funderade. ”Ska vi inte börja med något annat?”, sade husse.

RÄFSA Allt ris måste bort från gräsmattan, innan jag kan släppa loss min robotgräsklippare Stig. Husse tog räfsan, men hejdade sig. ”Ska vi inte börja med något annat?”, sade husse.

GRÄSKLIPPARE Det går att samla upp mycket med hjälp av gräsklipparen, påstod husse. Han tycker att det är arbetsamt att räfsa. Han språkade en stund med mig, innan han bestämde sig. ”Ska vi inte börja med något annat?”, sade husse.

MÅLMEDVETEN En som fullkomligt struntade i att det var söndag, var den här snigeln. Målmedvetet forsade den fram över de smutsiga stenplattorna i minst 0,2 knop, utan en tanke på att det är vilodagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar