21 april 2015

Fruntimren smiter när det ska arbetas

SMITARE Se på fruntimren Eloise och min Agnes hur nöjda de ser ut, när de smiter från det nödvändiga arbetet. Se på rishögen hur stor den är. Den ska bli till ved och ris.

Det ska arbetas med riset idag. Så har jag bestämt. Men vad händer då? Jo fruntimren Eloise och min Agnes åker till stan för att shoppa. Kvar finns bara jag och oduglingen husse. Hur ska det gå?

Ibland måste man bara arbeta lite i trädgården. Gräset växer nu och snart är det dags att släppa ut The Stig, min gräsklipparrobot. Han tolererar inte kvistar och stenar på gräsmattan. Min Agnes och husse har lagt massor med grenar där Stig ska fara fram. Dessutom finns det massor med högar som mullvaden har gjort. Min Agnes räknade dem till över 80 stycken. Hon har MVG i matte, så det bör vara rätt.
Shopping för mig betyder att jag får sitta i bilen. Under tiden jag vaktar går de andra ut och skaffar kassar med onödiga grejer i. Det är inte roligt för mig, men jag ville följa med ändå, så jag ställde mig bakom bilen. Då kopplade husse mig.
Nu har de bägge fruntimren åkt och jag och husse ska ut i trädgården och slita.

Hej så länge
Sverker

Leg. arbetsledare

FÖRSÖK Jag försökte först att hoppa in i bilen. När inte det gick ställde jag mig strategiskt bakom bilen. Jag hoppades att min Agnes inte ville köra över sin vän (=jag).

TJUDRAD Min husse tjudrade mig i mitt koppel, så jag inte skulle hindra fruntimren från att smita. Nu är det som det är och vi får arbeta desto hårdare, min husse och jag.

ARBETSAMT Vid en pilen ser du den stora rishögen som ska flyttas. Vid den andra bilen ser du min bil som försvinner mot stadens affärer. Utan pil står en övergiven västgötaspets, som är jag Sverker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar