2 februari 2015

Vykort från dina drömmars stad

SKOJIGT Tänk vad skojigt det skulle vara om det bland all reklamen stack ut ett och annat vykort! OBS denna bild är ett fotomontage.

Ibland händer det att jag får ett vykort, eller kanske till och med ett paket med något mumsigt i. Men det händer allt för sällan. Bara för att inspirera dig har jag varit i stan idag och fotograferat några vackra vintervyer från min stad, Tranås.

Bara för att inte vykorten ska bli för vackra, så finns inte jag med på någon av bilderna. Det vore ju inte rättvist om alla blickar skulle dras till mig. Då skulle du ju inte kunna se hur vacker min stad är i själva verket.
Bara så att du vet, så finns inte dessa kort med vackra vintermotiv ute i handeln än. Ska du skicka vykort från Tranås, så får du försöka hitta något annat. Det kommer visserligen inte bli lika bra, som om du hade använt mina kort, men något är bättre än inget.
Gör någon glad – skicka ett vykort.

Hej så länge
Sverker

Leg. korttagare

VACKERT Cirrus skumgummifabrik finns inte mer, men dock huset. Där inne finns, förutom tomma lokaler, Jysk med ständig rea, Fyndlagret med exklusiva kvalitetsvaror och Willys med tuggben och godis. Fortfarande en väldigt vacker bygnad.

STILIGT Tranås kyrka med frysande kaja i träd med belysning i förgrunden. Detta är en av Tranås stiligaste byggnader. I den kyrkan var husses farfar kantor redan från invigningen, minsann. Farfar har också spelat där.

TJUSIGT Här ser du Lundbergs pälsfabrik, sedermera Wigéns, sedermera Sociala nämndehuset numera parkeringsplats. Tranås utveckling i ett nötskal! En av de tjusigaste platserna som du kan hitta i min stad.

PITTORESKT OK bensinstation fanns minsann här. Numera är det en Pizzeria, som ligger i denna pittoreska byggnad. På samma vykort ha jag även fått med en av de många rondeller, som numera pryder mitt älskade Tranås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar