6 februari 2015

Hur mycket ska en västgötaspets behöva lida?

MISSLYCKAT Denna bild var tänkt som en fin bild på en stilig och manlig västgötaspets, som beskådar våra små söta vinterfåglar. Detta blev det suddiga resultatet från den odugliga fotografens kamera.

Hur mycket ska jag tåla. Jag har en fotograf anställd, men han så våldsamt värdelös, att han saboterar alla mina inlägg med sina odugliga bilder.
Dagens inlägg, som skulle vara ett trivsamt reportage om våra vinterfåglar, saboterade han helt med sina ”bilder”.


– Oj, ska du ha fåglar fotograferade idag. Då tar jag mitt onödigt dyra teleobjektiv, så det blir riktigt bra bilder.
Min misslyckade fotograf (=min husse) blev till sig av lycka. Äntligen skulle han få använda sitt onödigt dyra objektiv. Och så gick vi ut i naturen.
Jag såg massor av fåglar. Vid varje tillfälle skulle husse gå lite närmare, vilket fick till följd att fågeln flög innan han hann ta en bild. Många grenar utan fåglar blev det.
Nu bytte husse taktik. Han fotograferade de små liven på långt häll istället.
Nu fick han visserligen med en fågel på bilden. Problemet är att de är så små så de inte syns.
Nu utvidgade jag jaktområdet till sjön. Visst fanns det fåglar, men de simmade omkring långt, långt borta.
Sammanfattningsvis kan jag säga att det går inte att anlita en fotograf som ser ut som en fågelskrämma när man ska fotografera fåglar.
Hur länge ska jag behöva lida med denne fotograf. Är det ingen som känner någon bättre?

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelskådare med värdelös fotograf

VINTERFÅGEL Precis på den här grenen, satt det en liten söt fågel. Sedan kom min fotograf klampande med kameran i högsta hugg och fotoobjektet flög vettskrämt iväg innan bilden togs. Inte ens grenen är fin.

TALGOXE Inne i riset kan du skymta något suddigt. Det ska föreställa en talgoxe. Hoppas fågeln inte ser bilden på sig själv. Då blir nog fågeln ledsen.

DOMHERRE Normalt sett är domherrar vackra fåglar. Det kan man se på bilder som är tagna av bra fotografer. Detta är vad min fotograf, fågelskrämman husse, lyckades åstadkomma.

PRICKAR Ser du prickar på vattnet? Om du gör det, så har du sett husses bild som ska skildra fågellivet i min sjö på vintern. Jag tror jag går och gråter.

6 kommentarer:

 1. Jag säger bara - Suck!/E-beth

  SvaraRadera
 2. Simon Pudels matte6 februari 2015 14:24

  Stackars dig Sverker! :-/

  SvaraRadera
 3. Hoppas du kan trösta dig med att din husse lyckas bra med så många bilder, trots allt. Vi vet ju alla hur stilig du är, tack vare hans bilder.

  SvaraRadera