1 februari 2015

2015 verkar bli ett riktigt skottår

SKOTTA Jag kan konstatera att det har kommit snö även i natt. Då är det bråttom att den försvinner snabbt. Det gäller att vara bättre an grannarna.

Den som trodde att vintern skulle kunna tillbringas i TV-soffan, trodde fel. Den är i det här fallet min lata husse. Han gör inte så många knop om han slipper.
Men i år är det skottår. Det betyder att minst varje morgon, så måste min husse skotta ut oss. Allt under min ledning, förstås.


Så var det även idag. Natten har bjudit på ett stilla snöfall, och nu måste snön avlägsnas på väl valda platser. Väl valda platser är gången upp till vägen och garageuppfarten.
– Kan vi inte ligga i den goa sängvärmen ett tag till? Det är ju söndag, Sverker.
Jag ställde mig på husses mage, bara för att påpeka att det var dags att gå upp. Det är mycket att göra.
Det viktigaste är förstås att jag får min mat. Risken är uppenbar att jag skulle tyna bort annars. Sedan måste snön bort.
Varför är det så viktigt med skottningen, kanske du undrar. Enkelt. Om vi har bättre skottat än grannarna, så får de dåligt samvete för att inte de är lika präktiga. Då kanske vi slipper menande blickar när det blir sommar och de kan skåda in över min vildvuxna trädgård.
Då kanske de tänker så här: Det ser lite ovårdat ut, men med tanke på hur mycket arbete Sverker och hans husse lade ner på skottningen, så är det kanske senaste trenden.
Mitt mål är att alla trädgårdar i området ska bli lika ovårdade som min.

Hej så länge
Sverker

Leg. snöröjare

VÄGVISARE För att min husse ska veta hur han ska köra snöskyffeln, så går jag i förväg och visar vägen. Det måste bli rätt, så grannarna blir avundsjuka och får dåligt samvete.

HJULSPÅR Inte för att jag hittar några spår efter plogbilen. Han har väl nog att göra att hålla efter snön på Kommunalrådsvägen. Hit hittar han inte ofta, men det är andra modiga som har spårat den oplogade vägen.

MÖTE Ett oväntat möte kom och traskade fram på min väg. Kommer jag ihåg rätt, så hette min nya kompis Lemo. Har du sett en italiensk tryffelhund förut? Titta på bilden, så ser du en. Jag vallar kossor och Lemo letar svamp. I Sverige blir det inte så mycket tryffel, utan mer kantareller.

KISSTIG En sak som min husse inte skottar är min kisstig. Den använder jag när jag går ut nästan alldeles själv tidigt på morgonen och sent på kvällen. Jag tycker nog att husse kunde skotta den också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar