7 februari 2015

Ny fototävlig tema: Sol, is och vatten

0 POÄNG Hur kan husse ta en sådan här bild på mig? Vem vill ha sin svängande rumpa publicerad i hela världen? Var är isen och var är vattnet? Jag undrar just vad han hade för baktanke?

Efter gårdagens minst sagt misslyckade fågelbilder, beslöt mitt snälla jag att ge min husse en ny chans. Den här gången skulle han få deltaga i min fototävling med tema Sol, is och vatten. Du förstår att jag lät mig inspireras av Ted Gärdestads gamla schlager ”Sol, is och vatten är det bästa som jag vet”. Med tanke på att han är enda deltagaren, så gav jag honom en god chans att få en bra placering.

Att välja tema kan kanske vara lite svårt. Man måste anpassa det till deltagarna. Det gjorde jag inte igår. Så gick det som det gick också. Det blev inget pris alls.
Förutsättningarna idag var samma som igår.
– Använd den extradyra kameran med det onödigt dyra teleobjektivet. (Tänk vad mycket hundgodis jag kunde ha fått istället!)
– Ta vad du vill, men tänk på temat. Råkar det komma med en fågel på någon bild, så gör det inget. Kommer det med en stilig västgötapris, så desto bättre, sade jag till husse.
Min förhoppning var att jag skulle kunna stärka husses självförtroende. Sol, is och vatten flyger ju inte iväg om man närmar sig lite klumpigt.
Du kan själv de inlämnade bilderna här. Efter granskande och noggrann bedömning och en givande diskussion där poängen 0-10 delades ut till varje bild, kunde juryn (=Sverker) äntligen enas.
Inte heller idag kunde något förstapris delas ut. Men min husse fick ett välförtjänt sistapris. Bättre än igår, då han blev helt utan pris.

Hej så länge
Sverker

Leg. tävlingsledare

6 POÄNG Det saknas is och vatten, men istället är motivet valt med omsorg. Men inte ska man välja en bild där jag står och blundar. Där blir det allt avdrag.

1 POÄNG Jodå, här finns det sol, is och vatten och det ger poäng. Men badstege? Vad har badstegen där och göra på vinterbilder? Den passar in på sommarbilder. Bilden hade fått många fler poäng om det hade funnits en västgötaspets med lite stiligt placerad.

2 POÄNG Alla tävlingens komponenter finns med, men det är också allt. Tänk om det hade stått en Sverker och uppe på bryggan och speglat sig i vattnet. Vilken kanonbild!

2 POÄNG En infrusen krokodil är inte ofta man ser, så det blir 2 poäng för denna bild. Hade det suttit en fiskmås på nosen, så hade poängen rasat upp till en hög femma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar