13 februari 2015

Fredag den 13:de – en riktig otursdag

OTUR 1 Visst har det snöat i natt, men bara lite, lite. Ynkligt lite. Hade jag haft tur, så hade det snöat, så att husse hade fått skotta ordentligt.

Skrock eller inte, hur är det egentligen med fredag den trettonde. Dagen är långt ifrån slut än, så mycket mer otur kan jag ännu drabbas av, än vad jag redan har gjort.
Fortsätter det så här, så blir just idag en av mina värsta dagar någonsin.


Redan tidigt i morse när jag hämtade tidningen, så hade jag otur. På marken låg några enstaka snökorn, som redan höll på att smälta bort. Ska det snöa, så ska det snöa rejält. Jag vill se min husse jobba och slita. Han behöver den motion han kan få.
Sedan kom då min otursfrukost. Hundmat och kattemat som vanligt. Sedan hade min husse kommit på snilleblixten att han skulle dekorera hund- och kattematen med kaninmat. Där var gränsen nådd. Nu smakade min frukost inte alls. Jätteotur!
Husse vräkte i sig sin frukost bestående av kaffe, juice och fyra piller. Otur för husse, kanske du tycker. Inte alls, han är inte värd mer eftersom han inte skottat. Men otur för mig, eftersom det inte blev någon fördisk.
Så tog vi då bilen till stan för att handla.
– Nu ska vi bli rika, Sverker, sade husse när han kom tillbaka till bilen.
– Jag har köpt en Trisslott. Då vinner man 100.000 kr i månaden i 25 år.
Det verkade ju vara riktigt tursamt. Har lyckan vänt?
När vi kom hem skrapade vi lotten, precis som man ska.
Det visade sig att vi vann 0 kr, men vi gjorde det tiofalt.

Hej så länge
Sverker

Leg. otursförföljd

OTUR 2 Vad är det här? Javisst är det kattemat och hundmat. Det är tur. Men det där gröna som ligger över – det är otur.

OTUR 3 Min husses frukost bestod av det han gjort sig förtjänt av. Ingen otur för honom. Men för mig var det otur. Det blev ingen fördisk. Dessutom ser man i dagens tidning att årets sto kommer från Linholmen. Men årets västgötaspets? Dessutom undrar jag varför bussar ska gå till doktorn, istället för en verkstad.

TUR Tänk att få 100.000 kr i månaden i 25 år. Det skulle vara grejer det. Vilken tur att husse satsade 30 kr på att köpa en Trisslott.

OTUR 4 Det visade sig att jag vann 0 kr på min Trisslott. En liten tröst är att jag vann det gånger 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar