11 november 2014

Upplysning om mörkrets gärningar

SVÅRHITTAD Tänk om inte husse hade haft sin ficklampa. Tror du att han hade sett mitt stiliga akterparti då? Knappast. Men nu syns jag ju alldeles tydligt, även för en husse.

Sommrar kännetecknas av att man kan äga en ficklampa, men man behöver inte använda den. Men sedan kommer det en höst. Då blir det mörkt. Om man då är en husse och inte vill snubbla omkring, så kommer ficklampan väl till pass. Särskilt där jag bor, för där finns ingen vägbelysning. Det finns det vanligtvis inte i skogen heller. Såvida du inte ägnar dig åt sport.

Att vandra på mörkrets väg är inte roligt. Att sätta upp gatlampor på min väg skulle bli alldeles för dyrt, tycker kommunen. Det beror på att det inte utövas någon sport på min väg, frånsett hundpromenader. Skulle någon eller några från stan springa här, så skulle det nog komma upp belysning. Då finns det nämligen obegränsat med tillgångar. Men nu springer ingen här på kvällarna, för de hittar inte vägen i mörkret. Då är det bra att ha en ficklampa för oss som är tvungna att ut och gå.
Bara för att du ska se hur det ser ut på vår kvällspromenad klockan halv fem i går kväll, så visar jag lite bilder som påpassligt togs då. Husse måste dessutom ha en ficklampa för att var Sverker, jag alltså, finns.
Kan man inte hålla sig inne då, kanske du undrar? Nej, verkligen inte. Hur ska jag kunna äta min middag, om jag inte först har fått ta mig en promenad och berett plats för maten i min mage.
Räcker det inte att springa omkring på tomten då? Skulle jag uträtta mina behov på tomten? Verkligen inte, sådant går inte för sig!
Titta på bilderna först. Skriv sedan arga brev till Tranås kommun. Du kan skriva insändare också.
Dessutom blir jag bländad av ficklampan. Det är inte bra.

Hej så länge
Sverker

Leg. mörkervandrare

TVEKAN Ska jag verkligen gå ut? Roligt är det inte, med tanke på att det är så mörkt. Dessutom duggregnar det också. Det gör det nog inte inne i stan på den väl upplysta Storgan.

FARLIGT Du ser ju själv att skogen är alldeles svart. Hade vi inte haft med oss egen belysning, hade nog min husse brakat rakt in i trädet.

LETA Ingen Sverker syns det här. Då är det bra att svepa med ficklampan hit och dit och vips, så hittar husse sin Sverker. Utan vare sig gatubelysning och ficklampa, hade husse inte haft en aning om var jag fanns. Då hade han gått vilse. Fast jag hade föstås hittat husse.

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte11 november 2014 13:21

  Man blir lite mörkrädd när man tittar på dina foton, Sverker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse är lite rädd. Min Agnes är jätterädd. Jag är modig och inte rädd.

   Radera