10 november 2014

En del viktiga dagar måste firas grundligt

ALDRIG Du ska veta att det aldrig är försent att uppvakta mig. Igår var till exempel min resursfamilj här. Då kunde de uppmärksamma mig med en present på årets näst viktigaste dag. Naturligtvis hade jag hellre sett att resurshusse flugit hem från Frankrike på den stora dagen, men det här var mycket bättre än inget.

En del mindre viktiga dagar, som min husses födelsedag, ska firas med största återhållsamhet. Andra totalt oviktiga dagar, som Fars dag, bör inte firas alls. (Fast min Agnes ringde till husse och gratulerade. Egentligen ville hon veta något till sin tenta i konstvetenskap. Hon läser det också nämligen.). Däremot årets näst viktigaste dag, min namnsdag, bör och ska firas i flera dagar.

Igår dök min resursfamilj upp med namnsdagspresent till mig. Namnsdagspresenterna var mycket goda. Det var sådana där mjuka ben, du vet, som ser ut som bacon. Fast godare och inte fullt så kladdiga och slafsiga. Det är inget fel på bacon heller för den delen.
Dessutom hade de med sig en rabarberpaj av resursmattes fabrikat. Fördisken efter den var god, men jag tycker dock att jag hade varit värd en rejäl bit.
Men inte nog med det. Förra veckan kom det ett tjockt brev till mig i brevlådan. Det var Polly och Pollys matte, som hade skickat det. Det innehöll ett antal av världens godaste ben, men bara det. Det fanns några bitar av mitt favoritgodis Frolic också, som jag mycket tacksamt tog emot. Jag lovar att allt ska finna sin plats i min mage.
Det var en liten tråkig avslutning av min resursfamiljs besök. Resursmatte bestämde att resurshusse skulle klippa mina klor.
Det gör väldigt ont att klippa klorna. Det gör till och med ont innan resurshusse har börjat klippa. Det gör till och med så ont, så att en modig hund som jag, börjar pipa innan han har börjat. Synnerligen obehagligt är det.
Fast nu är jag nyklippt på tårna, så nu slipper jag det på ett tag. Dessutom har jag många godsaker att se fram emot. Tack alla.

Hej så länge
Sverker

Leg namnsdagsfirare

GOTT Nu kan du kanske se hurdant godis jag fick av min resursfamilj. Det var jättegott. Jag fick inte allt, men det kan vara bra att spara lite också. Kanske. Eller inte.

SMÄRTSAMT Att klippa klor är en mycket smärtsam process. Om husse försöker, så sliter jag mig. Från resurshusse går det inte att smita. Men fruktansvärt on gör det.

SVÅRÖPPNAT Meningen var att jag skulle bära in mitt paket. Husse skulle ta en bild då. Jag tyckte att det var lika bra att öppna det med en gång, för det doftade minsann godis. Då tog husse paketet ifrån mig. Dumt gjort av husse.

MITT Det står alldeles tydligt att det är till Sverker. Det är jag! Husse är dum, men jag fick smaka lite sedan efter att husse hade öppnat min present. Det fanns inte bara godsaker, utan också ett fint vykort med fyra hundvalpar i en korg, Presenten var från Polly och Pollys matte. De gratulerade och tyckte det var roligt att jag är frisk.

BRA Hemma hos mig kommer brevbäraren varje dag i sin lilla gula bil. Jag har en ganska stor brevlåda. Det är snart jul. Det var bara det jag ville säga.

7 kommentarer:

 1. Det brukar vara svårt för vissa människor att spara godis, talar jag om för dig Sverker spionera på dina hussar så ser du dom mindre karaktärsdragen hos människorna också! kram

  SvaraRadera
 2. Jag vet att både min husse och min resurshusse har svårt att hålla fingrarna i styr om det finns godis i huset. Godiset har väldigt lätt att hitta till deras munnar, för vidare befordran till deras magar.

  SvaraRadera
 3. Vad önskar du dig av Tomten i år då?

  SvaraRadera
 4. Bara nyttiga nödvändiga saker: ben, godis och så.

  SvaraRadera
 5. Åh vilken förnedrande position under kloklippningen! Arma Sverker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och dessutom gör det ont. Väldigt ont.

   Radera
 6. Tips vid kloklippningen! Om du vrider kroppen ur resurshusses tvångsgrepp så kommer du loss! Funkar för mig! / Lu

  SvaraRadera