15 november 2014

Glädjens dag byttes till djup besvikelse

BESVIKEN Naturligtvis hade jag hoppats att juryn någon gång kunde ta sitt förnuft till fånga. Men inte. I går kväll satt jag som klistrad vid telefonen och väntade på ett samtal. Men det kom inget …

Jag – och många med mig – tycker att jag mer än väl har gjort mig förtjänt av titeln Årets Tranåsbo. Så igår var det Tranåsgala (precis som en trana kan gala) i Parkhallen då priset skulle tillkännages och utdelas. De många besökarna väntade med spänning på juryns beslut. Skulle de välja den mest meriterade kandidaten Sverker?

Inget samtal kom det igår. Jag fick vänta förgäves. Så småningom insåg jag sanningen. Åter igen har den jury som utser årets Tranåsbo, visat sin totala inkompetens.
Med darrande steg gick jag och hämtade tidningen idag. Vem skulle vara bättre än mig? Redan på förstasidan kunde jag se att det var Barbro Rydén som hade kammat hem priset.
Nu vill jag på intet sätt visa avundsjuka mot Barbro Rydén. Hon är säkert också värt priset. Men bör det inte delas ut i rangordning?
Att jag skulle vara den mest värdige mottagaren är alla (=min husse, jag och kanske Lucy, min Per och min Agnes) helt överrens om. I själva verket har jag ju knappast någon motkandidat.
Jag ser fram emot juryns ursäkt och ett snabbt utdelat extrapris som Tidernas Tranåsbo.

Hej så länge
Sverker

Leg. förbigången

FEL Så här ska det verkligen inte se ut. Det är helt fel. Ingen skugga må dock falla över ettaredigeraren eller journalisterna. Det är juryn som felade. Igen!

RÄTT Precis så här skulle ettan ha sett ut på Tranås Tidning idag. Men på grund av juryns inkompetens blev journalisterna lurade. Årets och Tidernas främste Tranåsbo är Sverker!

2 kommentarer:

  1. Du är helt klart bäst, Sverker! Nästan synd om dom som inte fattar det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de kan verkligen inte ha det lätt här i livet.

      Radera