12 november 2014

Allt om min husses nya sovrumskamrat

SÖT Visst är husses nya sovrumskamrat söt? Trots den nya sovrumskamratens söthet, så ville husse avlägsna den nya gästen. Man lockar in sötingen i buren med hjälp av havregryn. Jag

Det prasslade och krafsade i det lilla skåpet i sovrummet, där det förvaras ved till täljstenskaminen och lite gamla tidningar att tända med.
– Vad är det? Hör du Sverker?
Som vanligt hörde jag inget, men mitt spårsinne var det inget fel på.


Som du säkert förstår hade min husse och jag fått en gäst i mitt sovrum. Dock inte i min säng, utan i just vedskåpet.
Det blev oanad fart på husse. Han gick efter en tjusig gammal musfälla, som han hade i snickarverkstan. I den hällde han lite havregryn.
– Det är nog en mus. Det tycker om havregryn. (Jag hade föredragit köttbullar.)
Vad snällt av husse att mata musen, om det nu är en sådan. (Jag lutade mer åt en svart mamba eller en varan.)
I går morse öppnade vi skåpet med viss spänning. Det var varken en svart mamba eller en varan som satt i buren. Istället var det en liten väldigt söt mus.
När vi tog vår andra morgonpromenad, fick buren med musen följa med ut i skogen. Efter ett tag satte husse ner buren på marken och öppnade luckan på baksidan.
Oj, vad den lilla söta musen fick bråttom. Den bara sprang iväg och försvann i det höga gräset.
Jag hoppas att den söta musen kommer tillbaka snart. Det är roligt att mata möss.

Hej så länge
Sverker

Leg. musutfösare

BLYG Lucy gömmer sig under soffan i tv-rummet. Den lilla musen gömde sig under luckan, så jag inte ska se den. Det gjorde jag ändå. Ser du musen.

FLYGTUR Den lilla söta musen bjöds på en flygtur i sin lilla bur. Lite orättvist att jag ska behöva gå själv, när musen bärs omkring.

FRI Glad och lycklig sprang den lilla musen ut ur sin tillfälliga bostad. Jag undrar var den har tagit vägen nu. Den kanske kommer tillbaka snart till mitt sovrum. Vem vet?

SPÅR Under stolen ser du tydligt spår efter musens härjningar bland gamla tidningar. Så kan det ju inte se ut. Nästa gång musen kommer, så får den vara lite försiktigare med tändmaterialet. Skåpet finns 97 cm från husses fötter, när han ligger i min säng.

4 kommentarer:

 1. *svimmar* Vilken sötnos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också att den var söt. Trots det fick den inte bo i sovrummet för husse.

   Radera
 2. Hu så hemskt - mus eller råtta är detsamma. Beblanda dig inte med dessa otäckingar Sverker, utan se till att de försvinner långt bort från ditt och husses hus, Du är alldeles för fin och klok för att ha en sådant umgänge - det räcker med husse./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möss är söta. Råttor är inte snälla. Tyvärr tycker båda djuren om elkablar.

   Radera