9 november 2014

Låt oss bojkotta Fars dag

SKÄMMIGT Att ut och gå med min husse är riktigt skämmigt. Själv är jag stilig och tjusig på alla sätt. Husse lufsar omkring i väldigt otjusiga kläder. Det är han som är orsaken i teko-industrins fall.

Just nu pågår Fars dag som bäst. Det är inget som uppmärksammas här hemma hos mig. Eftersom husse tidigare var en vit, medelålders och heterosexuell man var han en riktig miljöfara. Nu, när han är pensionär, får han pengar utan att arbeta. Han är alltså en parasit. Inte ska väl sådana samhällsfaror uppvaktas.

Om man bara lägger en försiktig feministisk aspekt på Fars dag, så finner man lätt att den inte är jämlik. Det är undantagslöst bara män som firas. Jag är för jämlikhet och anser därför att den här dagen bör förbjudas.
Just när det gäller min husse, så kan jag skvallra om att han aldrig åker tåg, buss eller tunnelbana, när vi ska åka och handla. Att dessa färdmedel saknas här, är bara en dålig ursäkt.
Han drar sig inte för att personligen hindra 5.000 studenter från att få bostad i Stockholm. Tvärtom! Förra sommaren var det minsann han som skamlöst utnyttjade Bromma flygplats! Dessutom använde han, som du förstår, flyget istället för miljövänligt tåg, när han skulle ta sig till Boston. Att min Agnes också flög med samma plan och dessutom har flugit många fler gånger från Bromma räknas inte, eftersom hon är ung, flicka och student.
Nej, det ska jag säga dig, att fira husse på fars dag är detsamma som att hylla ojämlikheten och miljöförstörningen. Därför bojkottar jag Fars dag!
Skulle det dyka upp en tårta, så säger jag ju inte nej.

Hej så länge
Sverker

Leg. bojkottare

SKÄMSMÖSSA Här hör min husse hemma. På en stubbe med skämsmössan på huvudet. Tänk om han kunde hålla sig där.

LÖJLIGT Tänk att spela ett instrument som ingen har hört talas om, hur löjligt är inte det. Det är typiskt vita, medelålders och heterosexuella män att göra det. Har du sett någon kvinna spela euphonium?

HEMSKT När det är vinter släpar min husse med mig och då är han iklädd denna utstyrsel. Det är bara att hoppas att vi inte möter någon.

NOG Här behövs ingen kommentar. Ska en sådan tönt uppvaktas på Fars dag? Det är inte konstigt att hans barn inte vill kännas vid honom.

4 kommentarer:

 1. Nu har Du varit lite för hård mot husse. Så tokig ser han väl inte ut, han skrämmer i alla fall inte barn med sitt utseende och klädsel (nja möjligtvis med skämsmössan)./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men de stackars barnen tror att han är tomten. Falsk marknadsföring.

   Radera
 2. Jag tycker också att du är väl hård mot din husse. Inte helt mainstream, det kan jag hålla med om, fast jag tycker fler såna som din husse behövs. Du kan väl åtminstone ge honom en liten puss på fars dag. Även om det blir en dag för sent nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får räcka med att min Agnes förnedrade sig och ringde.

   Radera