4 oktober 2014

Visst har storleken betydelse

MALLIG Min resurshusses bil är väldigt mallig. Det är resursfamiljens finbil. Det syns väl tydligt. Den är ny. Den är exklusivt svart. Den är en kombi. Men vad som inte syns är att lastutrymmet är trångt som ett rävgryt. Ser du någon mastkärra?

Hösten är här och då ska min resurshusse ta av pinnen på sin båt. Som vanligt behövde han min hjälp. Eftersom hans pinne är väldigt tung, måste man ha en mastvagn. Min resurshusse har en sådan, men det finns problem.

Har man nu gått och skaffat sig en bil som är formgiven för att den ska vara formgiven, så uppstår det svårigheter. Mastvagnen som man måste ha, går inte in kofferten.
Då kommer min resursmattes bil väl till pass. Hennes bil är formgiven för att vara praktisk. Att svälja en mastvagn är inget, för den bilen, fast den är mindre. Men rymligare.
Nu vet du om att storleken har betydelse. Ska du köra omkring med mastvagnar, så ska du skaffa en liten snorgrön bil. Vill du köra utan mastvagnar där bak, så ska du skaffa en svart bil.
För övrigt fick vi upp pinnen ur hålet på båten. Efter min husse så förtjänstfullt hade vevat först upp och sedan ner pinnen, så lades den på kärran och drogs till ett hus där den ska tillbringa vintern. Eftersom jag var arbetsledare, så gick allt väldigt smidigt.
Min resurshusses båt övervintrar i ett hus inne i hamnen.
Nästa vår ska båten slipas och lackas. Sedan är den klar för nästa säsongs bägge seglaster.
Nu ska jag gå och tycka lite synd om mig och sedan ska jag hjälpa husse att städa.

Hej så länge
Sverker

Leg. utrymmesexpert

PRAKTISK Min resursmattes bil är väldigt omallig. Det är resursfamiljens fulbil. Det syns väl tydligt. Den är vardagligt snorgrön. Den är kombiliknande. Men vad som inte syns är att lastutrymmet är rymligt som en hangar. Visst ser du en mastkärra?

ENTRÉ Vem är det som kommer där om inte resurshusse? Jo, det är det. Han vill att jag ska hjälpa honom avlägsna pinnen från båten. Det gör man på hösten.

VEVARE Att veva en vev på en kran är ett arbete som varken kräver särskilt mycket styrka eller intillegens. Med andra ord ett utmärkt arbete för min husse. Fast inget jobb är så enkelt för honom, att han klarar det på egen hand utan min övervakning.

FLYGBÅT Flygplan och flygfiskar vet jag att det finns, men flygande segelbåtar. Det var något nytt för mig. Den här båten åkte bara längre och längre upp på land. Synnerligen konstigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar