1 oktober 2014

Skojiga synder jag begått idag

SOVSYND Att stiga upp på morgonen anses vara sunt och friskt. Dessutom anses det vara hedervärt. Därför beslöt jag mig för att sova extralänge idag. Jag var visserligen med och fotograferade soluppgången, men sedan var det jag som återvände till min säng. Där låg jag länge och väl och drömde syndiga drömmar.

Att synda är kul. Att inte synda är tråkigt. Jag tycker om att ha kul. Jag har idag nöjet att presentera bara ett urval av de synder jag redan har gjort idag. Se och lär.

Tänk vad livet skulle vara tråkigt om man levde det alldeles syndfritt. Du skulle aldrig få en chokladbit ”det är farligt för hundar”, om du inte hämtade den själv på bordet. Det får man göra när ingen ser. På bord brukar det finnas andra godsaker också, som mat, Mitt personliga bordsfynd var fem chokladcroissanter. De hade lämnats åt mig i husbilen i Frankrike.
Andra roliga synder är att inte lyda. Antingen tittar du bort, eller också låtsas du att du inte förstår. Varför skulle jag lägga mig på den kalla marken och bottna med min rakade mage, om jag inte får något godis?
Extra roligt är det att inte lyda när min husse ska visa upp för några vänner hur duktig jag är.
Nej du, nu har jag inte tid att skriva mer. Nu ska jag skynda och ut och synda.
Som ett extra tillägg vill jag påminna att det är synd om mig. Fast jag kommer inte ihåg varför.

Hej så länge
Sverker

Leg. syndare

TIGGSYND Genom att vädja med min extrahungriga spaniellook, som jag lärde mig av Egon, så lurade jag min husse. Jag fick den ytterst snåla hussen att ge mig tre köttbullar till frukost. Normalt sett får jag kanske två.

TRAFIKSYND Att synda i trafiken kan vara riktigt roligt. Dagens synd bestod av att jag gick på höger sida på vägen. Man ska gå på vänster. Det vet jag. Men jag travade på, ytterst syndfullt, på min vägs högra sida.

TAPPSYND Husse kan gott bara in sina tidningar själv. Jag bar den halvvägs idag, sedan släppte jag den på marken. Stället var noga utvalt, eftersom det fortfarande fanns nattdagg kvar där. En kul synd som förargade min husse.

BEHOVSSYND Om inte husse hade ägnat sig åt att göra frukost till sig själv innan morgonpromenaden, hade inte detta hänt. Han måste skärpa sig, när den anonyma hunden på bilden har bråttom är det bråttom. Fast å andra sidan är det ju ett miljövänligt återanvändande av gamla tidningar.

4 kommentarer:

  1. Helt rätt av dig att synda, jag undrar dock vem den anonyma hunden på sista bilden är!? Imorgon ska jag på konferens i Uppsala men jag tror tyvärr inte jag hinner hälsa på din Agnes, det är ju synd!

    SvaraRadera
  2. Jag har ingen aning om vem hunden på sista bilden, som så olyckligt fångades av övervakningskameran, kan vara. Agnes brukar också ha ont om tid i Uppsala. Det är många djur i diken som ska särskildas där.

    SvaraRadera
  3. If you're looking for the #1 Bitcoin ad network, try MellowAds.

    SvaraRadera