3 oktober 2014

Här har du alla i den nya regeringen

TRONEN Här sitter jag ohotad kvar på min tron. Vad hade du trott?

Som första nyhetsmedia kan jag nu presentera hela den nya regeringen. Sverker sitter ohotad kvar på tronen. Vad hade du trott? Lucy har emigrerat (ända till Mantorp) och kan därför inte längre komma i fråga. Detsamma gäller mina favoriter min Per och min Agnes.

Då kan jag äntligen presentera den nya regeringen här hemma. Förhandlingarna har varit långa och svår. Mycket nattsömn har det inte varit fråga om.
Dessvärre har mina toppkandidater min Per och min Agnes flyttat till främmande land (Mantorp respektive Uppsala). Även kattan Lucy, som hade kunnat få något slaskministerium har flyttat till min Per.
Kvar finns alltså bara jag och det överblivna drägget (=min husse).

Regeringen ser ut som följer:

Sverker: statsminister, utrikesminister, han som bestämmer-minister
Husse: inkomstminister, äldreminister, kulturminister och kommunikationsminister

Sverker är den självklara ledaren. Ingen kan skälla med så många decibel som jag. Jag har en bred erfarenhet av utrikes förhandlingar. Jag har haft framgångsrika förhandlingar om fördisk i tretton olika länder.
Husse är den som svarar för inkomsterna, så att vi kan köpa korv och köttbullar. Han är med tanke på sin ålder det självklara valet som äldreminister. Eftersom han säger att han har läst en bok, blir han också kulturminister. Eftersom min bil måste framföras av någon när jag ska ut och resa, så får han även bli kommunikationsminister.
På söndag kommer min nya regering att åka på sitt första statsbesök. Den resan blir av det längre slaget, och kommer att gå ända till Mantorp.
Det är synd att jag inte har flera att välja emellan, så jag kunde få en bättre regering. Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. regeringschef

REST Det här är vad som finns kvar, min husse. Det är inte lätt att få ihop en regering, när han är det enda som finns att välja emellan.

ÖNSKVÄRT Tänk om det sett ut så här vid mitt frukostbord. Då hade min Agnes kunnat bli justitieminister och Lucy hade kunnat få bli jämställdhetsminister.

ÖNSKVÄRT Min Per hade platsat i min regering som snällhetsminister och matminister. Han vet vad folk (Sverker och Lucy) behöver för mat. Men tyvärr, han bor i Mantorp.

2 kommentarer:

  1. Jamen den där regeringen ser väl inte så tokig ut! Du innehar ju de tyngsta posterna och det är ju det viktigaste. Se nu till att regera klokt och i samförstånd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag göra. Att regera i samförstånd är inget svårt, eftersom husse är så lätt att köra över.

      Radera