29 september 2014

Så börjar du din vecka på rätt sätt

MORGONPROMENAD Detta är inte min första promenad för dagen. Fastän kanske den första promenaden. Tidigare har jag bara varit ute och hämtat tidningen och fotograferat soluppgången. Idag hade inte solen gått upp än, men min husse fotograferade ändå. Husse är skuggan till höger.

När det är måndag börjar en ny vecka. Då måste man göra saker. De dagliga sysslorna finns ju kvar, såsom hämta post, hämta ved och fördiska. Men den stora skillnaden är att det ska handlas i min stad.

Det innebär att jag inte får någon tid att sova frukost. Så fort fördisken är klar, så ska det stressas iväg till affären. Detta för att slippa trängas med pensionärer, säger husse som är pensionär. I själva verket är det så att han vill lägga beslag på så mycket som möjligt med kort datum. Det säljs nämligen för halva priset (=pensionärspris). Dagens fynd var kycklingroulader och lagrad prästost.
När vi kommer hem är det alltid spännande och se vad husse har köpt från min lista. Han hade faktiskt köpt köttbullar (till extrapris) och tuggben (10% rabatt).
Däremot hade han hoppat över korv, leverpastej och godis. Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. veckoplanerare

VÄNTAR Det bästa med morgonpromenaden är att min matskål med mat i står och väntar på mig på min mathink. Om du tittar noga, så ser du att maten är spetsad med lite falukorv. Det får jag för att det är synd om mig.

MATLISTA På måndagar handlar man. Husse gör sin matlista på sådant det är extrapris på. Jag gör en egen lista på sådant som är nödvändigt. Nödvändiga saker den här veckan är korv, köttbullar, leverpastej, tuggben och godis.

HANDLA För att handla måste man åka bil. Jag har fyra kilometer till min affär. Raskt springer jag till bilen, som nu har flyttat in i garaget. Sedan sitter jag i bilen tills vi kommer hem igen.

LYCKAT En ganska lyckad veckohandling måste jag säga. Jag fick med två saker som fanns på min inköpslista; tuggben och köttbullar. Fast bara ett kilo köttbullar verkar lite snålt. Det hade ju varit roligt att ha några tills i morgon också.

2 kommentarer:

  1. Ett tips till dig Sverker! Ta en sväng till din Per, jag vet att det finns en överraskning till dig där...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske jag skulle ta och göra. Han är väldigt snäll.

      Radera