17 oktober 2014

Tranåsköpmän gillar att diskriminera

LIDANDE Husse och jag fick minsann inte fröjda oss i stan igår. Konstigt nog blev vi inte skjutna. Fast Inger, vars man är fotograf, sköt den här bilden på min husse och mig, när vi led ute i kylan under tiden som vita medelålders kvinnor strömmade in i värmen i affärerna.

I går kväll var det diskrimineringsfest i hela Tranås. För diskrimineringen svarade Tranås Handel tillsammans med diskrimineringskompisarna Tranås Tidning och Tranåsaktuellt. Tillsammans ordnade man nämligen Girls Night. Med girls avses i detta fallet heterosexuella vita medelålders kvinnor.

Hur kunde det då bli så här. Låt oss titta in på Tranås Handels idékläckarmöte (helt fiktivt förstås). Det kan ha gått till så här. Kanske.

– Skulle det inte vara kul att diskriminera lite och samtidigt tjäna massor med pengar?
– Visst skulle det vara roligt, men det är ju förbjudet att diskriminera.
– Men vi tar det positivt istället. En kväll för vita kristna, kunde vara kul. Då har vi ju inte sagt något om svartingarna eller muslimerna!
– Men de där radikala batikhäxorna kan nog vända på det, och så åker vi dit ändå.
– Skulle det inte vara smart att ha en kväll för bara kärringar? Gubbar är det ju OK att diskriminera.
– Men vi kan ju inte kalla det för Kärringnatten. Fruntimmer är ju så känsliga.
– Nu vet jag!! Girls Night!!!! Då kan ju de gamla fula kärringarna känna sig unga, så kan vil lättare tömma deras plånböcker.
Förslaget klubbades igenom som genialt, och igår kväll var det Girls Night i Tranås.

Inte en parkeringsplats ledig på Storgatan. Där var fyllt med vita medelålders heterosexuella kvinnors SUV-ar som de förgiftar miljön med, istället för att värna vår jord. Om inte annat för sina barn, som satt hemma med pappa och svalt som en västgötaspets.
Handlade de vita medelålders kvinnorna riktigt duktig, så kunde de äta en gratisbuffé med rött kött, istället för att tänka på miljön och låta sina barn få en bra skolmåltid.
Det handlades kläder, smink, säkert djurtestade, och onödiga prylar så det stod härliga till. Senare kommer samma vita medelålders heterosexuella kvinnor att klaga över skatter och hur dyrt det är att ha barn. De har ju inte ens råd att ta med sig ungarna när de flyger till Thailand.
Min husse och jag var varken välkomna att handla eller äta. Vi är ju båda män. Vi fick istället stå ute i kylan. Det var synd om oss.

Hej så länge
Sverker

Leg. diskriminerad

HÖGTRAFIK Många medelålders heterosexuella vita kvinnor såg till att hålla avgasvärderna på en hög och jämn nivå på Storgatan igår. Deras män kunde inte ens åka kollektivt. Du förstår, Åsa Romson, att kollektivtrafik finns inte överallt.

FROSSA Med ilskna nedlåtande blickar tittar dess a medelålders vita kvinnor på min husse och mig, när de sitter och frossar i restaurangen. Min husse och jag får hålla oss utanför. Déjà vu ”Flickan med svavelstickorna”.

PARAD Det var inte lätt att hitta en parkeringsplats, då de flesta var upptagna av de vita heterosexuella medelålders kvinnornas bensinslukande stadsjeepar. De stod som på parad längst med den kilometerlånga Storgatan. Husse och jag fick parkera vår kollektiva miljöbil långt, långt borta.

SKRYT Om man nu ägnar sig åt diskriminering, så kanske man inte ska skryta om det med stora annonser. Jovisst ja. Det är ju tillåtet att diskriminera oss stiliga män. Tänkte inte på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar