16 oktober 2014

Mörkret får mig att försvinna

HÖSTSYREN Den stiliga västgötaspetsen försvinner nästan helt i mörkret under höstsyrenen. Det var ju inte så det var tänkt från början,

Det var meningen att det skulle bli ett käckt bildreportage. Bilderna skulle föreställa en stilig västgötaspets, som går och glänser i det starka morgonljuset. Tyvärr får den idén skrotas, eftersom solen har tagit semester.

Min husse och jag tog vår andra morgonpromenad, den före maten, idag runt klockan 08.32. Det är en dryg halvtimme efter solen har gått upp. Fast just precis idag, så har tydligen solen försovit sig. Ute är det mörkare än en sommarnatt. Hur ska man kunna ta käcka bilder då?
Trots allt så har ju nöden ingen lag, så min fotograf (=min obegåvade husse) knäppte på. Resultatet kan du se på dagens bilder.
Vad ska man säga om dessa bilder? Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. mörkerman

BENGÖMMA Stilig västgötaspets gömmer ett tuggben under dynan i en fåtölj. Ja, västgötaspetsen ser du inte, men du kan ana fåtöljen. Ute ser du min Agnes hus om än delat av fönstret.

PROMENAD Stilig västgötaspets på promenad på lövad gräsmatta. Med lite ansträngning så går det faktiskt att se huvudmotivet. Fast glänser i solens ljus, gör jag inte.

LIVSFARLIGT Träden som står i skogskanten får lite ljus på sig, men längre in i skogen är det becksvart. Där är det livsfarligt att gå nu, särskilt om det mörkt. Med tanke på jaktsäsongen vill man ju inte förväxlas med en älg i skumrasket.

MAT Det är nog bäst att gå hem. Där, i mitt kök, väntar min frukost. I taken har vi lampor som lyser upp vår tillvaro och gör livet så mycket lättare.

2 kommentarer:

  1. Fast jag tycker förstås att bilderna är riktigt vackra! Men jag håller med om att det är lite väl mörkt på mornarna nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Det är mörkt på kvällarna också.

      Radera