13 oktober 2014

Jag blev lämnad ensam och övergiven i kall bil

ÖVERGIVEN I denna bil, som stod parkerad på Storgatan, sitter en ensam och övergiven hund. Hundens husse har gått och roat sig, under tiden som den stackars Sverker svälter i den kalla bilen.

Det var ingen vanlig dag idag. I alla fall inte början av dagen. Det var nästan som vanligt först. Hämta tidningen, göra en kopp kaffe och gå upp. Det var nu det blev annorlunda.

Istället för att gå och lägga sig igen, som brukligt är, så duschade husse. Borsta tänderna extranoga. På med de för små och fula kläderna. Ta en kort promenad med den stilige västgötaspetsen. Sätta sig i bilen och åka till stan.
– Nu sitter du kvar och vaktar bilen Sverker. Husse ska till tandläkaren.
Där ser ni. Min husse bara tänker på nöjen och jag blev lämnad ensam i bilen. Dessutom skulle jag tydligen arbeta som larm, hade husse tänkt sig.
I gengäld avkrävde jag lite bilder från hans nöjestur. Jag vill åtminstone se vad han har roat sig med.
Nu får du också se lite bilder. Jag satt som sagt i bilen under tiden. O, vad det var synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. övergiven

SKOJIGA Under tiden som jag satt i bilen och led, lekte husse med skojiga bajspåsar, som han satte på skorna. Det är inte klokt vad han är barnslig.

SPÄNNANDE Massa spännande tidskrifter fanns det tydligen hos tandläkaren också. I en tidning kunde man se hurusom en av Sveriges störste bidragstagare hade hittat en utvikningsbrud. Hon ska bli prinsessa. Hon är säkert talangfull på något. En annan tidskrift vände sig direkt till min husse: Så får du platt mage. I hans fall är nog det en utopi.


HOBBYVERKTYG Inte för att jag vet vad de bygger för något hos tandläkaren, men det ser ut som verktyg man kan ha när man bygger modellflygplan. Sådant roar sig husse med hemma. Då slipper jag sitta ensam i en bil.

VATTENSKÅL Uppenbarligen hade min husse en vattenskål också. Den verkar ganska fin, men jag tycker Lucys är finare. Jag skulle vilja ha en sådan som Lucy, men det får jag inte.

6 kommentarer:

 1. Haha det är verkligen väldigt synd om dig! Kanske är det mer synd om husse idag det där nöjet kan vara ganska kostsamt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han tyckte det var jätteroligt. Han ska gå dit en gång till. Jag får säkert vänta i bilen då också. Ensam och olycklig.

   Radera
 2. Simon Pudels matte14 oktober 2014 11:47

  Jag tog inte på mig några bajspåsar på fötterna igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är väl inte lika barnslig som min husse.

   Radera
 3. Var inte ledsen för att du inte fick följa med husse.... det finns INGEN som tycker att det är roligt att gå till det där stället, jag lovar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog kunnat ha kul. Tror jag.

   Radera