23 oktober 2014

Genial budget inom ett avgränsat område

STÄNGSLADE Man måste hålla sina budgetter inom ett begränsat område. Bock för bock och get för get är det som gäller i min geniala budget.

Budget är ordet på allas läppar idag. Den nya regeringen har lagt fram sin nya budget. Allt enligt traditionen. Övriga partier, som inte fick vara med, har nu till uppgift att tala om hur kass den budgeten är och presentera en egen. Allt enligt traditionen. Även jag tar tillfället i akt och berätta lite om min geniala budget.

Som du ser satsar jag bara på nödvändiga saker. Framför allt så satsar jag på barn, unga, medelålders och äldre. I skola, vård och omsorg, har jag strukit skolan. Jag är färdigutbildad. Dessutom hör jag inga kommandon längre.
Däremot vården gör jag en stor satsning på. Gratis vård och medicin för hundar (ev katter) upp till 27 års ålder. Sedan får de betala själva.
Även omsorgen får en slev av budgetkronorna. Hundmaten byts ut mot en mer passande diet (se bild).
Försvaret bör få en rejäl förstärkning. En segelbåt, minst 34 fot, bör införskaffas till nästa vår.
Kollektivtrafiken bör också få en standardförbättring, så den blir bekvämare för äldre västgötaspetsar.
Vem ska då betala allt detta, kanske du undrar? Jo, det är lätt. Bara man tror att ordnar sig kanske, så ordnar det sig kanske. Om inte annat kan man få vara med i tv när experter ordnar upp ekonomin. Eller mer skatt i storstäderna, är också ett bra knep.
Huvudsaken är att jag får mer, annars är det synd om mig.


Hej så länge
Sverker

Leg. finansgeni

KULTUR Jag vill ha en rejäl satsning på kultur utanför storstäderna, vars invånare ändå inte begriper sig på mer avancerad vad de kallar kultur än Big Brother och Paradis hotel. I mitt förslag ingår betydligt fler och större runstenar samt ett ökat antal klosterruiner runt om i landet. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

JORDBRUK I jordbrukssektorn föreslår jag betydligt större skördar, så att jordbruken blir mer lönsamma. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

FÖRSVAR Sverige har kunnat beskåda hur min flotta flotta har nedrustas från en segelbåt, en roddbåt och en kanot, till bara en kanot. Idag hade det varit bra att kunna jaga ryssen med mer än en kanot, eller hur? Därför föreslår jag att försvaret ska utökas med en ny segelbåt. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

MATSTÖD En grupp invånare i Sverige (västgötaspetsarna) får klara sig på bara hundmat och lite fördisk. Det behövs miljoner millioners kronor till en förbättring. Korv, köttbullar och leverpastej ska stå på menyn varje dag. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

SJUKVÅRD Gratis sjukvård och gratis medicin till alla hundar (ev katter) under 27 års ålder. Hälsan ska inte bero på plånbokens tjocklek i ett land som Sverige. Vi är inte USA. Dessutom bör kroppsstrumporna få en tjusigare design. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

KOLLEKTIVTRAFIKEN Det behövs en rejäl satsning på kollektivtrafiken. Trappor så att även äldre, som inte gärna hoppar, kan ta sig upp i baksätet. Dessutom skulle det inte vara fel med en eluppvärmd dyna. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

4 kommentarer:

 1. Du ät alltid då klok, Sverker!! Å så stilig du är! Nos nos från Tora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Jag vet att jag är klok och stilig och ödmjuk. Hej då Tora.

   Radera
 2. Jättebra budget! Men du har glömt bort en viktig post. Fria morötter för alla shetlandsponnyer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK då. Det motsvarar väl ungefär falukorv eller köttbullar, skulle jag tro. PS Igår ägnade jag 5 timmar åt att gömma ett gott ben jag fick senast jag var hos min Per. Tack. DS

   Radera