20 oktober 2014

Jag går gröna vägen för miljön och hälsan

VÄG Jag väljer alltid den gröna vägen med tanke på miljön och hälsan. Vem vill ha massa gamla blöta löv på sina tassar?

Vi får tänka på att vår jord bara förvaltar vi. Därför ska vi jämt tänka på miljön och varför inte slå ett slag för den egna hälsan? Det är vad jag gör. Jag lever grönt. Idag ska du få ett par bra tips alldeles gratis av mig.

Inte vill väl du ha massa blöta löv på dina tassar? Nej, det är illa nog att gå på en blöt gräsmatta, men det är ändå bättre att välja det gröna alternativet. Fast för riktigt bra miljö för tassarna, är ju asfalt att föredra.
Sen kommer vi alltid in på sopor, när vi pratar miljö. Sopor ska sorteras. Gammal rutten och möglig mat i en hög. Energilampor i en annan. Har du fått mediciner över, ska de också till en speciell hög och så vidare. Sedan gäller det att ha en grön plastpåse hemma. Då tar du de olika sorterade soporna och lägger dem i den gröna plastpåsen. För att spara miljön, så lägger du allt i samma plastpåse. Den gröna miljöpåsen tar du sedan till din gröna miljösoptunna. Varje tisdag jämn vecka (=i morgon alltså), kommer sedan sopbilen och hämtar dina miljösopor. Känn dig duktig. Det förtjänar du som den miljökämpe du är.
Naturligtvis ska du tänka på vad du äter också. Ät mycket grönt! Det kan tyckas bli lite enahanda, men jag kan visa dig idag att det finns många olika gröna alternativ, som du kan ha på din tallrik.
Nej du, nu ska jag äta lite grönt. Jag hoppas jag har inspirerat dig till ett grönare liv!
Efter jag har ätit, ska jag gå och sova och tycka synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. hälso- och miljöprofet

SORTERA Alla sopor ska sorteras. Titta här hur lätt och roligt det är. Lampor för sig, batterier för sig, tidningar för sig, glasburk för sig, medicin för sig och så vidare. Ju mer du sorterar, desto bättre är det. Sedan stoppar du allt i en grön plastpåse.

SOPOR Har du sorterat allt ordentligt, kan du med gott samvete slänga de sorterade soporna i sin gröna plastpåse i din gröna miljösoptunna. Precis så ska det vara.

HÄLSA Grönt är hälsa. Ser det inte gott ut med en tallrik fylld med bara grönt. Detta är grönsaker när de är som bäst. Dessutom är allt befriat från farliga naturliga färger och smakämnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar