24 oktober 2014

Det är idag du ska fira FN-dagen

MISSLYCKAT ”Vi åker till stadshuset och fotograferar dig med FN-flaggan i bakgrunden.” Det var husses plan. Då tänkte han inte på hur begränsade de som styr Tranås är.

För precis 69 år sedan grundades FN. Det firas med allmän flaggdag i Sverige. Har man en FN-flagga, så hissar man den. Det gjorde Kungshögaskolan, där husse arbetade. Men nu befinner vi oss inte i Mjölby, utan i Tranås.

Min husse och jag åkte alldeles förgäves till stadshuset i Tranås. Visst flaggade de, men bara med svenska flaggor och en EU-flagga. Det är så långt vi har kommit här.
Nu bor ju jag i en ort, där de flesta aldrig har varit utanför stadsgränsen, så man kan ju inte begära för mycket av de styrande. Visserligen har kommunalrådet, tillsammans med ett gäng tjänstemän, åkt på tjänsteresa ända till Kina ett par gånger.
Vad hade han där att göra på skattebetalarnas bekostnad, undrar du säkert. Ja, han har raggat industrier till Tranås. Skinnindustrin har ju försvunnit och Stiga har flyttat till Italien, så det behövs.
Hur det gick? Jo, han hade säkert trevligt, och det gav lite arbeten i Tranås. På resebyrån som ordnade resorna.
Så lite internationell verksamhet har vi.
Nu hoppas jag att vi ska fira FN-dagen på ett värdigt sätt här hemma. Vad kunde vara värdigare än en tårta till Sverker. Får jag inte det, så är det synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. kosmopolit

JÄTTEKLIV FN-dagen till ära, hade Tranås kommun tagit ett jättekliv ut i den stora okända världen. Man hade letat upp en EU-flagga! Det är så långt kommunen har kommit i globaliseringen. Där ute finns det länder som ingen i stadshuset ens har hört talas om. Fast det kanske skulle kunna gå att ordna ett par studieresor?

LÄMPLIG En sådan här bild hade kanske kunnat vara lämplig idag. Min husse och Ban Ki-moon står och språkar om västgötaspetsars ställning i världen. Bilden kanske kan vara ett fotomontage.

LÄMPLIGARE Den stilige och kloka västgötaspetsen Sverker på väg in till FN:s generalförsamling och säkerhetsråd för att skälla ut alla som är elaka. Då skulle de genast bli snälla och det skulle bli fred och alla orättvisor skulle försvinna som genom ett trollslag. Sedan skulle jag få Nobels fredspris och hyllas som den hjälte jag är. Bilden kanske kan vara ett fotomontage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar