16 september 2014

Tänk på att tanka innan du reser till Uppsala

TANKVÄRT Tittar du noga, så kan du föreställa dig att i bilen sitter en Sverker, en min Agnes och en Julia. Vi tankar min kollektiva bil på en jättestor tankanläggning i skogen. Där är det nämligen billigast, vilket är bra om man ska ut och resa till Uppsala.

Nu är jag långt borta, fastän hemma. Jag är inte hemma hos mig, utan hemma hos min Agnes. Fast mitt hemma är också min Agnes hemma. Det är lite konstigt.

Agnes hade så många grejer och svamp och blommor, så jag och min husse tyckte att det var lika bra att köra henne till Uppsala, där djur i diken finns. Dessutom skulle ju Julia till Uppsala också. För att kunna åka till Uppsala, så måste man tanka, så det började vi med.
På vägen upp måste man stanna i Sillekrog också. Där kan man köpa kaffe och vaniljbulle. Alla utförde sina behov. Så även jag. Vaniljbullebiten jag fick var god. Sen fanns där ett motorvägskapell också. Där gick jag in.
Väl i Uppsala körde vi hem Julia. Sedan styrde vi kosan mot min Agnes pittoreska bostadsområde som hon har valt att bo i. Flogsta heter det. Där ligger de gulliga små sjuvåningshusen på en lång rad. Agnes har en egen stor lägenhet på 20 kvadratmeter. Där bor vi nu alla tre. Mysigt och nära.
Det finns väldigt bra stigar att gå runt min Agnes hus. Det är mycket att dofta på, för det finns minsann andra hundar som bom bor i området.
Igår träffade jag en liten söt hundflicka. Idag på morgonen träffade jag henne igen.
Fast vi fick inte leka, så det är allt lite synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. resenär

KAPELL Sveriges första motorvägskapell i Sillekrog, fick finbesök, som du ser. Det var jag som var besökaren. Jag kunde konstatera att katedralen i Rodez var större. Där har jag också varit.

SLUTVALT Nu är valet över och valaffischerna ligger sönderrivna på marken. Är det Uppsalas estetiska råd som varit i farten? Stolpen är i vilket fall markerad.

TRÅKIG När jag hälsar på, så borde min Agnes ägna sin tid åt mig. Istället sitter hon och pluggar(?). Jag såg då rakt inga pluggar. Bara böcker och en dator. Spela datorspel kan hon göra när jag inte är här.

SPÄNNANDE Du kan inte ana hur många spännande dofter det finns här. Min husse blir lite lätt irriterad, för han tycker att jag tar för god tid på mig på promenaderna. Men, som jag säger, det är inte längden på promenaderna som är viktigt. Det är innehållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar