17 september 2014

I Uppsala var det en riktig fest

FÖRDISK Precis så här ska en fördisk se ut. Tallrik efter tallrik, som jag pliktskyldigast förbereder för diskmaskinen. Du ser också Carla som står och grejar. Hon är snäll.

Jag hade turen att inventeras till kalas mitt i veckan till Tora och Anders. Men där fanns ju också Julia, Isabel, Felicia, Börje, Carla, min Agnes och min husse. Det blev alltså nio tallrikar att fördiska.

Under trevlig samvaro åt vi kycklinggryta och potatis. Det var gott, även om jag bara fördiskade. Agnes körde bilen, för hon hittar så bra i Uppsala.
Felicia spelade fiol för mig. Hon spelar hur bra som helst.
Nästa gång jag kommer till Uppsala ska jag nog hälsa på igen. Det skulle också vara kul om alla kom och hälsade på mig, så jag kunde få rikligt med fördisk hemma någon gång.
Det bästa var nog att alla tyckte synd om mig, för att jag är sjuk. Det märks visserligen inte, men det är ändå syndast om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. hedersgäst

MÅNGA Det var många vid bordet = mycket fördisk. Du ser alldeles tydligt en Tora, en Julia, en skymd Agnes, en stående Anders, men du ser också ryggen av Isabel och Carla.

MÅNGA Anders, Carla, Isabel bakom ljusen, Tora och en rygg av Agnes. Så kan de heta som sitter vid ett bord hemma hos Anders och Tora i Uppsala.

SEN En Felicia var lite sen till middagen. Hon hade varit och dansat och spelat fiol. Hon spelade fiol för mig. Felicia sitter jämte min Agnes.

SENARE Börje, som är morfar till Julia, Isabel och Felicia, var ännu senare än Felicia. Han hade varit i Stockholm och arbetet. Så kan man också göra om man är duktig.

OTUR Den här fördisken fick jag inte ge mig i kast med. Somliga (=husse) anser att kycklingben skulle vara farliga för mig. Jag vet inte det.

2 kommentarer:

 1. Frida till Sverker: Du skriver så trevligt Sverker. Jag hade gärna fördiskat med dig. Det får jag göra ibland hemma hos mormor. Men jag får aldrig äta kyckling. Min matte (Karin), som sitter här bredvid mig, tjatar om att det var en väldigt "vacker våning" som festen var i. Hon ska ofta lägga märke till så onödiga detaljer. Om du är sjuk är det syndast om dig. Tass, Frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är syndast om mig och våningen är väldigt stor och väldigt vacker. Fast de har ingen skog utanför och ingen trädgård med damm, som man kan dricka i.
   Naturligtvis hade jag kunnat dela på fördisken. Det gjorde jag alltidmed Lucy.

   Radera