19 september 2014

Man måste bo mysigt för att kunna studera

PUTTINUTT I detta finns hus bor min Agnes. Du ser den röda ringen. Det är innanför den hon har sina 20 kvadratmetrar. Visst är det fint?

Det är inte lätt att studera djur i diken. Det är något politikerna i Uppsala har tagit fasta på när de skapade ett extra mysigt bostadsområde för studenterna som kommer från landets alla hörn, till exempel Tranås. Flogsta heter drömplatsen, ett Eden för studenter.

Jag åker hem idag, så kommer att längta tillbaka till min Agnes och framför allt Flogsta. Om du bara visste hur många betongmurar det finns där. En trevlig omväxling till alla trän jag har hemma. Det finns massor med andra hundar också. En del är stora, men många är också små. Dock har jag aldrig sett en annan västgötaspets här. Konstigt.
Det finns andra fördelar också, Varje gång husse parkerar bilen, stoppar han pengar i en sparbössa. Tänk vad han har sparat nu när vi har varit här.
Nu när jag måste lämna detta mysiga och vackra område med så hög trivselfaktor och med min Agnes, så måste man tycka synd om mig. Det gör jag.

Hej så länge
Sverker

Leg. bostadexpert

OBILDADE De som bor i Flogsta, så kallade studenter, har en sak gemensamt. De är väldigt obildade och vet inte ens att man inte får slänga papper och skräp omkring sig. Därför finns det farbröder som går och plockar upp skräp efter de obildade, eftersom deras mammor inte är här.

OBILDBARA Nej, det var ingen idé att låta biblioteksbussen stanna här. Det fanns ändå ingen som kunde läsa. Sådana är de, dagens studenter. Det var annat på husses tid, säger husse.

BETONGMUR Det är bra med alla betongmurar som finns överallt. De kommer väl till pass, när jag är ute och visar upp mig i Flogsta.

MISSTAG Detta misstag hade inte hänt i Tranås, kan jag säga. Att låta ett rött trähus med en blommande trädgård stå kvar så nära ett fint bostadsområde, är inte något mer än en skam för hela Uppsala och Flogsta. Nej, hade det varit i Tranås, så hade grävskoporna fått gå löst på huset och trädgården! Så jobbar vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar