18 september 2014

Hektiskt studentliv i Uppsala

MORGON När det äntligen blir morgon startar en hektisk tid för en flitig student (=min Agnes). Nya inlägg på Facebook måste gås igenom, e-posten kontrolleras och viktigast Sverkers blogg läsas. Skenbart kan man tro att jag fortfarande sover. Så är naturligtvis inte fallet. Jag mediterar för att samla kraft inför dagen.

Varför är min Agnes i Uppsala och vad gör hon där? Att vara student, är minsann ingen dans på rosor. Här kommer ett uttömmande reportage om studentlivet i en universitetsstad i Sverige år 2014. Det kan väl vara spännande för dig att veta hur det kan te sig?

Min Agnes är i Uppsala för att studera djur i diken. Jag har betydligt fler djur i mina diken hemma hos mig, kan jag säga.
Här går man inte ut och tittar i dikena. Nej, inte alls. Man sitter hemma och tittar i datorn och bläddrar i massa böcker. Hittar man ett djur, så skriver man på datorn som bara den.
Man kan ligga i sängen och studera, eller sitta vid bordet. Det är olika.
Vill man ha riktigt trevligt tar man en sväng i det tjusiga området med sin västgötaspets. Då blir han glad.
På kvällarna säger man; ”Jag måste plugga”. Men det gör inte min Agnes. Hon bara sitter och läser i en bok eller leker med datorn.
Ibland på kvällarna tittar min Agnes och min husse på film på datorn. Det är inte kul. Då är det synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. studieobservatör

FRUKOST En av dagens höjdpunkter, är när frukosten skall avnjutas. Jag äter koncentrerat min torftiga frukost. Min Agnes sitter vid bordet och läser på till dagens seminarium, samtidigt som hon proppar i sig smörgåsar, vitaminer och kaffe.

FÖRMIDDAGSVILA Min Agnes har försvunnit till universitetet för att titta på djur i diken. Min husse och jag passar på att at oss en förmiddagslur.

PROMENAD Min Agnes har kommit hem. Om man då har en västgötaspets, så får man ta en promenad med densamme. Eftersom min Agnes har en västgötaspets just nu, tar jag med henne på en promenad i grannskapet.

NAVIGERA Det är tur för min Agnes att hon har mig. Annars skulle hon inte hitta hem. Korridorerna är oändligt långa och dörrarna är många. Jag hittar lätt till rätt dörr och kan på så sätt vägleda min Agnes.

HISS I min Agnes hus finns det en hiss. Den har massor med knappar och det är inte alltid lätt att hitta rätt knapp. Jag har hjälpt min Agnes att trycka på ”5”. Det ska man göra om man vill komma rätt. Nu vet du det.

TJUSIGT Har man inget att göra på kvällarna, så kan man alltid sitta och titta på grannhuset. Det händer inte mycket, men lite. Det är sådant man får göra om man inte har någon sjö eller en väg utanför fönstret att titta.

4 kommentarer:

 1. Är avundsjuk på Agnes som får ha sin Sverker hos sig. In-putten hon får att ha dig i närheten, måste göra henne till den bästa studenten av djur i diken!
  Fast det är förstås fortfarande synd om dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar knappt några diken att gå i, men jag är ju djur. Bara det måste vara till god hjälp för min Agnes och göra hennes kamrater avundsjuka.

   Radera
 2. Simon Pudels matte19 september 2014 16:25

  Synd att inte Lucy var där; hon hade kunnat leka med den roliga sladden!

  SvaraRadera