6 september 2014

Jag tar inte gärna på mig denna kriminella handling

INDICIER Åklagaren (=min resursmatte) hävdar att denna bild är beviset på att jag ätit upp korven som fanns i förpackningen. Själv hävdar jag att det bara är svaga indicier.

Resursmatte kom hem med en matkasse och jag mötte glatt viftande på svansen som alltid. Där är vi överrens. Sedan lade resursmatte somligt av det inköpta i frysen. Där är vi överrens. Sedan gick resursmatte ut i trädgården och plockade fallfrukt. Där är vi överrens. När resursmatte kom in igen var paketet med de nyss inköpta korvarna öppnat och korvarna saknades. Där är vi överrens. Resursmatte påstod att det fanns bevis att jag var den skyldige. Där är vi inte överrens.

– Titta på den här bilden Sverker. Nu har jag bevis på att det är du som åt upp vår middag. Du vill väl inte neka till att bilden är riktig och att den föreställer dig vid ett uppbrutet korvpaket?
Jag tittar på bilden, där man ser en extra stilig västgötaspets. Naturligtvis nekar jag inte. Jag är väl inte en Sverigedemokrat.
– Jag ser bara bevis på att jag sitter jämte ett öppnat och dessvärre tomt korvpaket.
– Så du nekar till att det skulle vara du som har glufsat i dig korven? Vem skulle det annars vara?
Resursmatte trodde att hon hade trängt i mig i ett hörn.
– Jag vill påstå att bilden kan tolkas som svaga indicier på att jag skulle vara den skyldige. Men, snälla resursmatte, har du inte lagt märke till att grannarna har en stor fet röd katt. En öppen dörr stoppar inte hungriga katter.
– Så du vill påstå att katten har ätit upp korven?
– Jag sade bara att man kan inte utesluta det. Att jag sitter här nu, betyder inte att jag har varit här hela tiden.
– Så du vill inte erkänna att det var du som stal korven ur matkassen?
– Jag har bara hävdat att det inte finns bevis på att jag skulle ha gjort det, svarade jag. Så jag kan vare sig säga ja eller nej.
– Var korven god, frågade resursmatte.
– Den var jättegod, svarade jag. Finns det mer?
Hoppsan. Försent insåg jag att jag hade gått i fällan.
Som straff för detta inte fullt bevisade brott, fick jag reducerad middag. Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. försvarsadvokat

RESTER Detta var vad som fanns kvar av ett korvpaket och tre kryddiga korvar. Men att skylla på mig utan bevis, var lite väl hårt.

8 kommentarer:

 1. Så fräckt att skylla på dig, jag är övertygad om att det var resursmatte själv som glufsade i sig korvarna! Ps var det svårt att öppna förpackningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resursmatte var ju ute i trädgården. Dessvärre. För en västgötaspets i sina bästa år var det enkelt. Men det krävde sin finess. Om ddet nu var jag som öppnade.

   Radera
 2. Tänka att jag tror att korvarna egentligen var till dig. Varför skulle hon annars lämna dem så lättåtkomliga? Det är ju lördag och allt, då ska man ju få extra gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Händelsen utspelade sig i onsdags. Men jag håller med om att, om det var jag som tog dem, så tog jag bara lite förskottskorv.

   Radera
 3. Simon Pudels matte6 september 2014 13:44

  Mums! Kryddig korv är precis vad en västgötaspets behöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Om jag tog dem. Jag tycker bevisningen var svag.

   Radera
 4. Hur fick du tag på korvpaketet, om det nu var du som tog det? Hoppade du upp på bordet eller lade resursmatte det på golvet?? / Lu

  SvaraRadera
 5. Undrar jag oxå... var lade hon korvpaketet??? Har en tjej här som om man lägger mat vid bordskanten då kan hon bli väldigt lång och vips så är maten borta... men jag tänker som så att där fick jag nog skylla mig själv... jag vet ju vad som kommer att hända. Men det var nog grannkatten eller kan du oxå bli väldigt lång.

  SvaraRadera