20 augusti 2014

Visserligen trattlös men mörka moln hotar

MÖRKT Igår när jag var på djursjukhuset, så fick jag reda på att mina tumörer inte hade varit så godartade. Troligtvis har de spridit sig, men det ska undersökas senare. Nu försöker jag hitta det ljus som finns.

Stygnen som skulle tas bort, klarade av att ta bort sig själva. Bra! Jag behöver inte ha min fåntratt mer. Bra! Tumörerna på levern var inte så godartade och har troligen spridit sig. Inte bra!

Först tog de blodprov på mig i mitt ben. Inte så särskilt kul. Urinprov hade jag skänkt till husse redan på morgonen. Det hade han i ett provrör.
Sedan kom det in en veterinär och pratade med min husse. Det var inte bra.
Urinstenen, som de tog bort från min urinblåsa är inte av den snälla sorten. Husse fick en lång lista på saker jag inte får äta och på saker jag får äta. Allt för jag inte ska få någon ny sten. Broccoli får jag inte äta. Ibland har man tur.
Knölarna på levern var inte så snälla. Tvärtom. De var riktigt stygga. De är rädda att de har spridit sig till lungorna.
Vad vi ska göra nu, vet jag inte. Det ska ringa en specialistveterinär på stygga knölar till min husse och berätta för husse vad veterinären tycker.
Fast bara så du vet, så är jag pigg och glad, men fastän jag saknar tratt så är det fortsatt synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. pigg och glad

BÄST Skulle du hamna i ett behandlingsrum på ett djursjukhus någon gång, så ska du veta att bästa stället att vara är under en stol. Då är det ingen som ser dig.

VÄNTRUM Väntrummet är roligaste stället på sjukhuset. Där doftar det gott och man kan dessutom sitta och titta på hundar som kommer och går. Vid disken ska man anmäla vad man heter. Jag heter Sverker till exempel, och då säger man det.

BURKATT Jämte mig i väntrummet satt en katt i en bur. Katten hade tagit med sig sin matte. Om du undrar vad det är katten tittar så beundrande på, så är det på mig. Det kan man förstå. Lucy vill inte vara i sin bur.

20 kommentarer:

 1. Det var inte det beskedet vi ville ha... Kram till dig Sverker och även till Husse, din Agnes och din Per.

  SvaraRadera
 2. Simon Pudels matte20 augusti 2014 17:38

  Men lille Sverker, nu är det verkligen synd om dig, och om husse. Oskar och jag skickar hälsningar och mentala tuggben. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mår jättebra nu och hoppar och skuttar,

   Radera
 3. Sverker, hoppas det blir bättre! Jag och Bea tänker på dig och hoppas du fortsätter att vara legitimerat glad och pigg länge till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bra. Min husse tror att det ska gå åt andra hållet. Men han tror bara.

   Radera
 4. En stor och varm kram till er båda!

  SvaraRadera
 5. Stackars Sverker och Husse då blir det fler sjukhusbesök. Men bra att du är leg Pigg och Glad idag och av med Fåntratten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteskönt, men vi ska till sjukhuset igen. Hoppas att de inte tar blodprov, men jag har blivit expert på att ta av gasbindan på tassen.

   Radera
 6. Men käraste Sverker så sorgligt! Usch vilka stygga knölar! Jag håller alla tummar och tår för att specialistveterinären ska kunna hitta på något riktigt fiffigt som gör dig riktigt frisk och glad även på insidan. Styrkekramar till er båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Det hoppas jag också.

   Radera
 7. Kram till dej Sverker från västgötarna här i Sänninge!

  SvaraRadera
 8. Tråkiga besked Sverker! Men bra att du mår bra i alla fall och är av med fåntratten! Själv opererade jag bort en knöl grad 2 för 4år som kom tillbaka! Hoppas specialistveterinären är speciellt duktig på dina knölar! / Lu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi för se hur det går. Jag får hoppas att det går bra.

   Radera
 9. Det var inte roligt höra Sverker, men vi hoppas på det bästa./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi hoppas på det bästa. Till exempel köttbullar.

   Radera
 10. Åh så tråkigt besked, Sverker. Hoppas att den nye veterinären kan få bukt med de elaka knölarna. Jag tycker att du nu ska få så många köttbullar och korvbitar som du vill så att du håller dig stark och pigg. Puss på nosen, fina Sverker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sista håller jag med om. Tack för pussen!

   Radera