21 augusti 2014

Rätt och fel i den påtvingade dieten

RÄTT Morötter står på den förbjudna listan. Jag måste säga att jag aldrig har haft någon dragning till morötter. Inte ens som leksak. Trots överflödet i skogen, så tog jag inte en enda morot. Det gjorde däremot husse.

När jag var på djursjukhuset senast, så fick min husse en lång lista. Den innehöll saker jag kunde äta, men också saker jag inte skulle äta. Allt för att undvika att jag skulle få en ny kalciumoxalaturinsten. Mycket i listan var rätt, men det hade tyvärr insmugit sig många fel också.

Det är ju synnerligen tragiskt att man inte kan lita på vetenskapen nu för tiden. Skillnad var det förr, för en vecka sedan till exempel. Då var det bra och nyttigt att äta saker som var goda. Man skulle också undvika sådant som inte var gott.
Nu är det annorlunda. Mycket som är gott står på listan med förbjudna saker., till exempel lax. Annat som jag inte har en tanke på att ta i min mun, till exempel rädisor, ska vara synnerligen hälsobringande.
För övrigt kan jag berätta för alla att jag mår utmärkt, fast lite tröttare än vanligt. Ett exempel på detta är att jag inte väckte husse förrän klockan sex idag.
Kom ihåg: det är synd om mig!

Hej så länge
Sverker

Leg. dietsatt

FEL På min dietlista står det felaktigt att ost skulle vara skadligt. Då vill jag fråga en sak: varför finns det så många olika sorters ostar i affärerna om det skulle vara skadligt? Den här bilden är från Frankrike där min Agnes står och väljer ut något lämpligt från nyttigheterna.

RÄTT Att kyckling skulle vara höjden av hälsokost är inget att tveka över. Där är min dietlista och jag helt överens. Mycket och ofta, skulle jag vilja föreslå.

RÄTT Alla som har ett körsbärsträd vet att körsbär är fågelmat. Visserligen hjälper jag min Agnes att befria trädet från bären, men det betyder inte att jag tycker om dem. Det är självklart att kärnorna ger upphov till urinsten.

FEL Vad skulle vara skadligt i glass? Särskilt denna glass som är hemgjord. Där har man ju kontroll över varje liten gräddroppe. Nej, att glass är på förbjudna listan är säkert ett gravt feltryck.

FEL På listan med förbjudna saker hittar jag till min förvåning också ostron. Frågan som genast kommer upp är vad jag ska ha till frukost nu? En väl sammansatt frukost utan ostron är inte en väl sammansatt frukost!

2 kommentarer:

  1. Knepigt det där med dieter och vad man ska äta. Du får försöka koncentrera dig på det som är gott OCH nyttigt! Det där med kyckling låter ju trösterikt. Hur förhåller det sig med köttbullar?? Fortsätt ta hand om dig själv och husse! Jag tycker VÄLDIGT synd om dig om det kan vara till någon tröst. Och VÄLDIGT synd om husse också, som behöver sin Sverker pigg och frisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stod inget alls om köttbullar. Det måste betyda att det är nyttigt för mig.

      Radera