11 augusti 2014

Jag ska inte bara klaga

BLÖTT Tänk att krypa fram på magen. Det kan inte vara lätt. Nej då är det bättre att ha ben. Särskilt om man har rakad mage och det är blött.

Jag kanske inte bara ska klaga jämt. Det finns de som har det värre – om än inte mycket.
Men det är på sin plats att betona att det fortfarande är väldigt synd om mig! Har du försökt sova med en fåntratt över huvudet?

Vädret idag är inte gynnsamt för mig. Millimetrarna bara öser ner. Det har faktiskt öst ner lite över 10 millimetrar under några morgontimmar. Det blåser också. Mycket!
Kan man då klandra mig att jag ville gå ut och kissa innan ovädret kom in? Husse gjorde det.
– Du hade inte behövt dricka så mycket vatten Sverker. Klockan är ju bara fyra, sade husse i en som jag tydde klagande ton.
Fast det finns de som har det värre.
Tag snigeln till exempel, som sakta kröp förbi min ytterdörr idag på morgonen. Tur att jag har ben, så jag kan ta mig fram utan att bli blöt på min rakade mage.
Och de platta resterna av en orm, också den utan ben, som låg på vägen.
– Så går det om man inte ser sig för när man är ute och går, upplyste husse mig om.
– Det är därför du har koppel på vägen, eftersom du inte hör bilarna längre.
Det är väl inte mitt fel att de gjort bilarna tystare?
Mathållningen har blivit bättre. Jag fick tillbaka aptiten efter att ha fått en plastburk med kött, skinka och korv. Alltså sådan mat en sjuk västgötaspets ska ha. Numera är min vanliga mat spetsad med skinka och köttbullar. Det är så den alltid bör vara.
– Det här var din sista morfintablett, sade husse till mig när jag fick en liten skinkboll i morse.
– Nu får vi se hur du känner dig i morgon om du är lika skuttig.
Jag vet inte vad han menade. Jag fick ju ingen tablett. Jag fick bara skinka.
Men glöm inte: Det är fortfarande synd om mig!

Hej så länge
Sverker

Leg. lätt lidande

VÄDER Precis så här såg vädret ut klockan sex. Det vet man eftersom bilden togs just då. Fast jag var ute och morgonkissade innan regnet och vinden kom, redan klockan fyra.

OFÖRSIKTIG Så kan det gå om man är oförsiktig när man går på vägen. Det är därför jag har koppel numera, bara för att husse ska kunna hålla ordning på mig, säger han. Men jag vet vem som håller ordning på vem.

FÖREDÖMLIGT Den här fina burken fick jag. Innehållet var ännu finare. Kött, korv och skinka. Det är sådan mat man blir frisk av. Tack!

FRUKOST Detta var min frukost idag. Som du ser så är det inte bara hundmat. Den har blivit spetsad med lite skinka och lite köttbullar. Fast det är klart, att jag hade gärna sett mer köttbullar och skinka i maten, nu när jag har fått tillbaka aptiten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar