9 juli 2014

Sjöar ska betraktas på avstånd

SKYDD Uppe på min balkong kan man ta skydd, så inte vattenlopporna biter dig. Det är ungefär lagom avstånd att betrakta vatten.

Vad är det jag alltid har sagt? Det är farligt att bada! Nu har jag fått en av landets största publikationer att hålla med mig. Du blir fullkomligt utslagen om du badar.

Nej, sjöar är till att titta på. Dessutom ska du ha säkert avstånd, så inte vattenlopporna anfaller. Dessutom är vattenlopporna förklädda till små larver som simmar runt.
Står du tillräckligt långt ifrån en sjö, så kan du titta på båtar. Det finns olika båtar. Sådana båtar som min resurshusse har är trevligast. De kör med hjälp av pinne och tygstycke som sitter på pinnen. Tyst och bra. Min kanot och Boxholm II är bra också. Den förstnämnda drivs av husses muskler (nåja) och den sistnämnda av vedträn.
Det bästa med sjön är nog att man kan fylla vatten i dammen, som jag sedan kan dricka upp.
Hoppar man i sjöar blir man blöt. Det är inte roligt.

Hej så länge
Sverker

Leg. sjöbetraktare

BEVIS I dagens Tranås Tidning kan du läsa att sjöar är farliga. Det finns vattenloppor nämligen som bits. Samtidigt är det poppis med loppis. Jag kommer aldrig att begripa mig på människor. Vill de få kliande utslag?

TREVLIGT Att stå på min balkong och se trevliga båtar är inte så dumt. Segelbåtar och ångbåtar är trevliga. Vrålande motorbåtar är mindre trevliga. Om man inte säljer bensin förstås.

BÄST Jag tycker nog att blommor är bäst. Bland de gula blommorna kan du gömma ben, som du kan gå och kontrollera då och då. Gräslök är gott att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar