8 juli 2014

Jag är inte konstruerad för det här vädret

SOL Om det är varmt ute och solen skiner på dig, blir du ännu varmare. Det är mycket bättre när det är kallare ute och solen inte skiner. Husse har dock en avvikande, och därmed felaktig, åsikt.

En västgötaspets är en tuff konstruktion. Med lätthet sover vi skönt i snön på vintern. Men att stekas i solen, det är vi inte gjorda för. Nej, fram för kallare väder!

Det är vansinnigt varmt nu på dagarna. Och nätterna. Annat var det förr. Jag kommer ihåg för en vecka sedan. Då var det bra.
Nu måste jag flåsa hela tiden. Dag som natt.
– Lägg dig ner och sov nu Sverker, säger husse på nätterna. Lätt för honom att säga som inte har någon päls.
Som tur är så finns det lite skugga här och där. Det är också tur att jag är rakad på magen, så kan jag kyla den i min kylgrop, som jag har grävt själv.
Sen är det också så illa att om det är varmt, så kan det börja åska. Åska består av otäcka blixtar. Ännu farligare är dock smällarna. Då är det riktigt otäckt. Det är då man ska fälla in svansen under magen, så inte den skadas.
Nej, det bästa man kan göra är att hitta någon skuggig plats och lägga sig att sova. Det gör jag.

Hej så länge
Sverker

Leg. hot dog

KASST En del tycker att inte jag ska klaga, som har en hel sjö att kyla av mig i. Vem har sagt att jag vill bada? Inte jag i alla fall. Att bada är otäckt och farligt. Jag får nöja mig med att flåsa.

ÅSKA Är det varmt, så kan det bli åska. Det blev det igår. Du ser själv en blixt på bilde, men det är smällarna som är farligast. Smällar går inte att fotografera.

BÄST Det här är det bästa sättet att stå ut med värmen. Uppsök en ledig plats i närheten av husse. Lägg dig ner. Somna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar