11 juli 2014

En totalt onödig fest hos en resursfamilj

ONÖDIGT I Visst ser det här ut som ett blivande smaskens? Laxbiffar à la resursmatte ligger på grillen. Dessvärre ligger de där alldeles i onödan. Jag fick nämligen inga.

Jag besökte min resursfamilj i går kväll. Jag hade tagit med mig husse också. Det är bra att ha någon som kör.
Jag bespetsade mig på god mat anpassat till en västgötaspets.


Det måste jag säga. Besvikelsen var stor när jag hade husse att köra hem mig fyra timmar senare.
Resurshusse, min husse satt och vräkte i sig av resursmattes goda mat. Resursmatte åt också.
Det serverades laxburgare. Till dessa fanns det massa nudelsallad, potatisar och en räkröra plus lite sallad och annat onödigt. Sedan åt resurshusse och min husse massa glass.
Jag ansåg att denna måltid hade varit perfekt till en hungrande västgötaspets, grönsakerna undantagna. Jag hade fastat ända sedan min middag 34 minuter tidigare, så min mage var helt tom. Trots detta fick jag inte smaka något av överflödet.
Jag försökte hitta något ätbart i trädgården istället. Där fanns massa integoda kryddväxter och tomater och gurkor. Vem vill äta sådant? Hade jag varit en hare eller ett rådjur, hade det kanske varit gott. Men rådjuren och hararna finns hemma hos mig.
Av ren utmattning på grund av sömnbrist och hunger, så sjönk jag ihop i Agnes rum när jag kom hem. Där är det svalast.

Hej så länge
Sverker

Leg. svältkonstnär

ONÖDIGT II Med hjälp av grillen lade resursmatte ut en rökridå över hela södra delarna av Tranås. Vad spelar det för roll att det luktar gott, när jag ändå inte fick smaka?

ONÖDIGT III Resursmatte har massa kryddväxter i krukor. För en gång skull måste jag ge husse rätt. Hans kirskål, som han så framgångsrikt odlar på hela min tomt, är betydligt godare. Har du hört om hundmat med örtkryddor? Kryddor i krukor är onödigt.

ONÖDIGT IV Jag letade och letade. Varför odlar resursmatte växter där det inte växer tuggben? Eller hundgodis? Det fanns bara tomater och gurkor. Tomater och gurkor är onödiga.NÖDVÄNDIGT Har man varit borta en hel kväll blir man trött. Jag måste ju vara koncentrerad hela tiden om någon vill ge mig något. Jag tog en liten kort tupplur i Agnes rum. Där är det kallast. Det är senaste mode med rakade magar om du undrar. Jag är en trendsetter. Det är nödvändigt att sova.

8 kommentarer:

 1. Du är väl ingen setter???? Är det åldern eller solen?
  Memorera detta minst 10 ggr/dag: Jag är Sverker, den stiligaste västgötaspetsen på jorden. Mode-innovatör!

  SvaraRadera
 2. Stackars dig! Men vad har det tagit åt din resursmatte hon brukar ju se till att du inte svälter!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse vet inte allt. Ska inte veta allt.

   Radera
 3. Stackars Sverker, det är ju hemskt att de lät dig svälta...och så länge dessutom! Men sådana är dom, de där tvåbente. Slick och nos från Tora, också hungrig västgötatös

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars Tora. Du vet säkert hur svårt det kan vara här i livet.

   Radera
 4. Jag svälter oxå säger Madicken, får äta jord och gräs....hm.

  SvaraRadera