6 juli 2014

På lördagar måste man åka till stan

MUSIK Vid sidan av torget sitter jag. I bakgrunden spelar Boxholms Musikkår. Alla andra som lyssnar ser du inte, eftersom de står bakom mig-

Vad man gör i Tranås på fredagar, berättade jag just i fredags. På fredagar går man till torget och handlar och pratar.
Idag ska jag berätta vad man gör i Tranås på lördagar. På lördagar går man till torget och lyssnar och pratar.


Först en ursäkt att jag är så sen idag. På grund av förutsägbara händelser (=husses glömska) så blev det så här sent. Detta fastän bilderna togs igår.
Jo, förstår du. På lördagar så marscheras det och spelas i stan. Om det är USA:s nationaldag, så är det Boxholms Musikkår som spelar. Där fick min husse vara med och spela ett par år.
Först startar musikkåren där farfar bodde. Sedan marscherar de till Konsum. När de har återhämtat sig och druckit lite vatten (ja, det händer att musiker dricker vatten) går de till torget. Där har då samlats massor med människor som vill höra några klämmiga låtar. Till och med jag hör lite.
Sedan går musikkåren igen dit där farfar bodde. Sedan åker de hem.
Jag åkte också hem, för jag fick inte vara i bilen när husse skulle handla. Det var för varmt.

Hej så länge
Sverker

Leg. musikkonsument

KLÄMMIGT Här spelar musikkåren en klämmig melodi, så alla blir glad. Inringad ser du Erik. Han spelar euphonium, samma som husse spelade. Är det Tranås Musikkår heter han som spelar euphonium Pelle. Husses euphonium bor i sitt fodral numera.

HÖRBART En sak som är väldigt bra med musikkårer är att man kan höra dem. De spelade högre förr, men de hörs faktiskt fortfarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar