21 juli 2014

Mitt ansvarsfyllda arbete som livräddare

ARBETE Jag arbetar för fullt som livräddare. Jag har fattat posto på badstenen och skäller allt vad jag kan. Ett framgångsrikt koncept.

Nu har det hänt. Min husse har badat i sjön. Detta är inte bara synnerligen onödigt, det är farligt också. Som tur är, så har han mig som kan skälla upp honom.

Jag har själv, vid ett flertal tillfällen, tvingats ner i vattnet. Därför vet jag hur farligt det är. Man känner ingen mark under fötterna och är tvungen att simma.
Eftersom jag vet hur farligt det är, så har jag påtagit mig uppgiften som livräddare när min husse, eller min Agnes, är oförsiktiga nog att bada. Det går till så att jag ställer mig på badstenen och skäller. Blir det extrafarligt kan jag också hoppa i och livrädda. Hittills har jag dock lyckats behärska mig och räddat dem genom att skälla.
Det var extrafarligt att bada idag också. Husse tog temperaturen från sjön nämligen, så jag vet.
– Det är iskallt i vattnet idag Sverker. Bara 22 grader, sade husse i det att han avläste termometerstrecken på badtermometern.
Jag vet hur kallt det är på vintern, när det är 22 grader. Då är det riktigt kyligt. Det var ovanligt dumdristigt av husse och bada i vattnet när det är så kallt.
Som tur var, så lyckades jag ännu en gång med min livräddning och fick upp honom. Nu hoppas jag få en fin livräddningsbelöning.

Hej så länge
Sverker

Leg. livräddare

UNDERVATTENIFRÅN Fotograferar man en livräddare från under vattnet, kan det te sig så här. Det är en Sverker som du ser och vågor underifrån.

FUL Husse kunde inte låta bli att ta en selfie på sig själv, när han var under vattnet. Det var en fullkomligt onödig exponering, om jag får framföra min mening.

BOTTEN Det växer saker i sjön också. Så här kan det te sig på bottnen. Lite svårt att se är det allt, eftersom vattnet är så humusberikat (=skitigt) på grund av att Svartån grisar ner.

HJÄLP Det är skönt att ha hjälp när man livräddar. Jag hade måsarna (mamma eller pappa och barn) på grannens hopptorn, som varnade om fara (haj eller anakonda) närmade sig. Ungen vågar inte sitta så högt upp som föräldern.

2 kommentarer:

  1. Vilken tur att du räddade livet på husse idag, du är så modig så jag tycker att du gjort dig förtjänt av en tapperhetsmedalj (alternativt några köttbullar)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag vet att jag är duktig. Jag har räddat liv där i 14 år nu och lyckats varje gång. Köttbullar är bättre.

      Radera