22 juli 2014

Äntligen är hösten här

HÖSTLÖV Visst är det härligt? Gräsmattan är full med höstlöv. Snart försvinner nog den irriterande värmen också, kan vi hoppas-

Erkänn att du har längtat ända sedan i våras.
”Usch för att genomlida ännu en sommar”, tänkte du säkert när du såg en tussilago sticka upp sitt fula tryne jämte en smältande snödriva.
Men nu kan jag trösta dig. Hösten är här!


Finns det något värre än överdriven värme utomhus? Som tur är, så signalerar naturen att nu kan vi snart se fram emot kallare vindar och uppfriskande snö.
Hemma hos mig har körsbärsträdet (du vet det som fåglarna äter upp alla bär i) få snygga gulröda löv. Gräsmattan under trädet täcks av de minst sagt dekorativa löven.
Nu väntar jag bara på att termometern ska tappa sina grader, så jag kan njuta av att vara ute. Att ha 30 grader (86F) tycker jag är onödigt många. Jag slipper också det ansvarsfulla arbetet som livräddare, eftersom husse säkert skulle ge upp projekt ”Bada varje dag”. Han är ju en badkruka.
Hurra för hösten och vintern!

Hej så länge
Sverker

Leg. framtidsoptimist

ENVIS Solen ger sig inte i första taget, utan envisas med att sprida sina alldeles för varma strålar på de fina höstlöven. Men snart får du ge dig sol!

VACKRA Nu vet jag varför de här blommorna är min Agnes favoritblommor. Det är naturligtvis bara för att de har så fina höstfärger!

FINA Vilka löv är de finaste, tycker du? De fula gröna eller de vackra gul-röd-bruna. Ingen tvekan, eller hur? Höstlöven vinner med hästlängder.

FINAST Så här ska det vara i trädgården. Då är det som finast. Inte blir det för varmt heller. Dessutom har man alltid svalkande dryck i fast form nära till hands.

2 kommentarer:

  1. Simon Pudels matte22 juli 2014 15:18

    Vilken svalkande snöbild! Må vintern komma snart!

    SvaraRadera