19 april 2014

Påsken är lögnernas helg

LÖGN 1 Att detta skulle vara ett gömt påskägg är lögn. Det är inte ens en påskkyckling. Det är en halmgrej som med lite fantasi kan föreställa en kyckling. Inte är den särskild gömd heller. Och harar har inte för vana att lämna kycklingar/ägg efter sig. De lämnar pluttar, som man kan äta.

Precis som traditionen bjuder, så skulle det gömmas ägg idag. Meningen är att jag ska leta en stund och sedan bli väldigt förvånad när jag hittar ägget.
Det var lögn att det är en hare som har värpt. Det är lögn att det är ett ägg. Det är lögn att jag blev förvånad.


Men som den goda hund jag är, så spelar jag med i husses tokigheter. Jag märkte absolut inte när han skar upp skinka. Det var inget konstigt med att han tog kycklingen/ägget och gick ut. Det var helt naturligt att inte jag fick följa med ut. Jag var verkligen förvånad över att jag kunde känna doften av skinka och Frolic.
Allt detta gjorde jag bara för att min husse skulle bli glad.
Nästa lögnaktiga helg är julen. Då förväntas jag tro på tomten.

Hej så länge
Sverker

Leg. påskfirare

LÖGN 2 ”Där är påskharen”, utropade husse glatt, när han såg en hare i trädgården i förgår. ”Han letar efter platser att gömma ägg på.” Lögn efter lögn. Det är samma hare som vanligt och harar lägger inte ägg. Inte ens halmkycklingar.

LÖGN 3 ”Jag undrar vad haren har gömt i ägget”, undrade husse i det att han förpackade skinka och godis i en liten plastpåse. Det var lögn att haren gömde något. Det var husse. Dessutom visste han, liksom jag, vad som fanns i påsen. Han stoppade påsen i halmkycklingen och gick ut. Jag fick inte följa med.

LÖGN 4 Först skulle jag låtsas att inte leta, så jag stod lugnt och väntade. ”Nu kan du försöka hitta ägget,” sade husse. Hur svårt är det för en svältande västgötaspets att hitta en halmkyckling som luktar skinka? Kycklingen finns vid den röda pilen.

LÖGN 5 För att göra husse glad, så spelade jag förvånad. Oj, här har haren gömt ett ägg, som är en halmkyckling. Lögnerna radade upp sig. Tror husse att jag är dum?

SANT Jo, det är alldeles sant att ägget/kycklingen/halmprylen innehöll godis och skinka. Följer du pilen, så kan du se var godsakerna fanns innan och nu. Det åt jag upp. Jag tycker nog att jag spelade med ganska duktigt.

2 kommentarer:

  1. Glad Påsk Sverker! Jag tror faktiskt på Husse den här gången, klart det är påskharen som lagt dit godsakerna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Påstår du att påskharen lägger ägg, som är gjorda av halm och nästan ser ut som en kyckling?

      Radera