17 april 2014

Far och flyg – stora flygardagen är här

KVAST Min Agnes demonstrerar det enklaste sättet att flyga. Det är bara att grensla en kvast och så bär det iväg som ett huj. Harry Potetr kan också flyga på en kvast. Du ser ju själv på bilden hur man gör, så varför skriver jag?

Idag ska det flygas. Min Agnes tar väl sin kvast som vanligt. Eloise fuskar iväg upp i luften med ett propellerlös flygplan. Själv försökye jag välja ut någon lämplig luftfarkost, men jag hittade ingen som passade mina behov.

Det är fullt i luften idag. Från alla håll kommer det häxor som ska till Blåkulla för att roa sig. Men det är inte bara häxor, utan även till exempel alla som heter Eloise som har besökt mig de senaste dagarna. Hon flyger idag också. Jag vet det eftersom jag vinkat av henne på Sveriges näst största flygplats, Linköping City Airport. Hon flyger inte till Blåkulla. På hennes väskor står det Burlington. Den staden ligger strax väster om Blåkulla, tror jag.
Själv tänkte jag också ut och flya, så jag besökte en flygplanskyrkogård för att hitta något passande. Det fanns inte.
För att passa mig, behövs något som Air Force 1. Det planet skulle duga.

Hej så länge
Sverker

Leg. flygare

HEJ DÅ Flygplatser är bland det tråkigaste som finns. Det är där man alltid säger ”hej då”. Idag var det hej då till Eloise, som ska tillbaka till Amerika. Hon har två katter där, som förfular hela Vermont.

STORT Eftersom jag har varit på alla flygplatser (=Arlanda och Linköping), så vet jag att den i Linköping är snäppet mindre än Arlanda. Så Arlanda är störst bland Sveriges flygplatser, men Linköping som god två. Min Per arbetar i Linköping.

TITTAR Det behövdes bara en snabb blick på flygplansparkeringen, för att jag skulle förstå att detta är inget för mig. Jag behöver rymligare plan.

LÄMNAR Jag bestämde mig nästan genast att lämna planen. Både husse och Eloise blev glada när de såg vraket jag har bakom mig. Det var nämligen det första plan båda hade åkt i. Jag har inte åkt flygplan alls. Det är orättvist.

4 kommentarer: