15 april 2014

Högtidsstund för mig i Mantorp

ÄNTLIGEN Min husse, min Per och Eloise satt och vräkte i sig pizza både länge och väl, men nu är det äntligen dags. Dags för fördisken och den fula franska kattan Lucy syntes inte till!

Jag var minsann hos min Per i söndags. Eloise ville träffa min Per. Jag ville träffa min Per och det ville husse också. Eloise ville dessutom se om Lucy verkligen är så ful. Det var hon. Fast allra mest var det fördisken som lockade.

Som vanligt, när husse kommer, sprang Lucy och gömde sig under soffan. Hon vill inte följa med tillbaka till husse. Det kan man förstå. Varför leva ett normalt kattliv i Hätte, när man lever ett lyxliv i Mantorp?
Eloise gick upp och kikade på Lucy, där hon låg och tryckte under soffan. Inte särskilt mycket att se. Jag koncentrerade mig mer på maten i vardande.
Äntligen satte de sig ner och åt. Det är väldigt vad långsamt människor kan äta. De till och med pratar under tiden!
Så blev det då äntligen dags för fördisk. Som vanligt var fördisken hos min Per väldigt riklig. Fast det hade kunnat vara mer.
Under tiden hade Lucy flyttat sig och låg bakom min Pers datorskärmar där hon trodde att hon inte syntes. Då passade Eloise på att klappa henne, fastän jag fanns där. Synnerligen konstigt.
Sen gick vi ner och drack kaffe. Inte jag förstås. Eftersom det inte fanns några kakor, kunde jag passa på att sova middag. Vid trappan så inte Lucy skulle smita förbi.
Efter flera timmar åkte vi hem. När vi kom hem fick jag mat. Den var både god och nödvändig.

Hej så länge
Sverker

Leg. resenär

VÄNTAR Varför ska tallrikarna transporteras från matbordet till köket innan jag kan få fördiska? Livet är fullt med mysterier.

FACIT Det är så här det ska se ut. Det vet min Per. Man tar en bit bara till mig och skär upp den. Det är en riktig fördisk. De andra lämnade bara rester.

STRYKARKATT Då och då flyttade Lucy på sig, men hon undvek husse. Det kan man förstå. Hon har det bättre hos Per och jag får all fördisk hemma. Hon stal nämligen gärna från mig när hon bodde här hos mig. Sådana är fransyskor.

SOVGÖMMA Bakom Pers dataskärmar i värmen trodde Lucy att ingen skulle hitta henne. Men du kan se på bilden att vi gjorde det. Eloise klappade den fula kattan. Båda blev nöjda.

VAKTHUND Precis nedanför trappan låg jag på vakt, så att inte Lucy skulle smita ner. Om du tror att jag sover, så har du verkligen fel. Jag vilar bara ögonen, för att kunna koncentrera mig bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar