5 april 2014

Hemlig och blodig ritual framkallar ny vinter

VINTER Skulle du vakna en morgon snart och din väg ser ut så här, då är det min husses fel. Han försöker locka tillbaka vintern genom en hednisk och blodig ritual.

Skönt. Äntligen vår och snart sommar, tänker du säkert. Men då har du inte räknat med min husse. Han försöker få tillbaka vintern genom besvärjelser och en hemlig ritual.
Jag såg allt och jag kan berätta hur han gör.


Han börjar med att lägga ut fyra hjul på marken. De läggs inte hur som helst, utan i ett speciellt mönster. Tittar du noga på hjulen ser du att det står hemliga tecken på dem: VF, VB, HF och HB. Vad betyder då dessa kryptiska koder? Jag tror följande:

VF = Västgötaspets Finast
VB = Västgötaspets Bäst
HF = Husse Fulast
HB = Husse Besvärligast

Mellan hjulen placeras så en avgudabild i form av en bil (min bil). Bilen höjs mot himlen. Först den ena sidan, sedan den andra.
Efter det får markhjulen byta plats med bilhjulen under ett ständigt mumlande av hemliga besvärjelser från husse. Besvärjelsernas ljudstyrka ökade när han slant till och det började droppa blod. Det hör antagligen till ritualen att det ska flyta lite blod.
När de före detta markhjulen har tagit bilhjulens plats, märks de nya markhjulen med samma hemliga tecken som de har som sitter på bilen.
Efter arbetet är utfört är husse glad och nöjd.
– Det gick ju bra det här Sverker, även om det vagnpackades (=krånglade) lite.
Nu har vi bara att invänta ett snöoväder.

Hej så länge
Sverker

Leg observatör

ALTARE Alla fyra hjulen med sina magiska krafttecken är hämtade från förrådet och ligger på marken i en helig fyrkant som bildar ett altare.

AVGUDABILD Helt plötsligt, utan förvarning, körde min husse in avgudabilden, i form av en Citroën, på altarplatsen. Nu kan ritualen ta sin början.

FÖRKLARING Med hjälp av pilar försöker jag klargöra hur det går till. Markhjulet, märkt med besvärjelsen HB i röda ringen, ska byta plats med bilhjulet, marhjulet i vardande. Men först ska bilen höjas mot himlen.

FÄRDIG Ritualen avslutad. Alla hjul har bytt plats och de nya markhjulen har fått sina hedniska symboler. Du ser symbolen i den röda ringen. Nu väntar vi bara på is och snö.

4 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte5 april 2014 19:10

  Kyr är en gren inom hästsport. Var har husse gömt hästen?

  SvaraRadera
 2. Det står två hästar vid hyllan vid mikrovågsugnen. Men de är gjorda av trä och kommer från Nusnäs. En är från 1970-talet och en från 1910-talet.

  SvaraRadera
 3. Let's skip the snow, OK?

  SvaraRadera