30 mars 2014

Nu är det äntligen sommar – eller …

FEL Klockan, som husses morfar har haft sedan 1904, har blivit saboterat. Den visade en timme mer idag än igår. Detta är tvärtemot mina instruktioner. Å andra sidan fick jag frukost en timme tidigare, så den kan gott fortsätta att visa fel.

Då var det alltså sommar. Jag tycker att dagen påminner väldigt mycket om vintern jag hade igår. Men så kan det vara ibland.

Den största skillnaden är att alla klockor går två timmar fel. Husse flyttade fram dem, även om vi satte tillbaka trädgårdsmöblerna igår.
Nackdelen är förstås att tiden är fel. Fördelen är att jag fick frukost en timme tidigare än igår. Det ena rätar ut det andra. Hellre tidigare frukost än rätta klockor, är mitt nya motto.
Ute är det inte mycket till sommar. Det finns inga körsbär eller smultron. Min Agnes bygger inte på sin uteplats som aldrig blir färdig. Vi bygger inget nytt trädäck hos min Per. Jag tycker nog sommaren är precis som vintern. Eller också är vintern precis som sommaren.
Men om vi väntar lite, så kanske det kan bli en riktig sommar med fördiskar vid trädgårdsmöblerna.

Hej så länge
Sverker

Leg. sommarhund

SOMMARSOLAR Nu när det är sommartid så måste både vattnet och luften värmas upp. Därför går det åt två solar. En i luften och en i vattnet.

VINTERSOL Igår var det vintersol. Det ser du lätt genom att det bara finns en sol.

BLÅBLOMMOR När det är vinter kan det finnas gula blommor. Sedan när det blir sommar, så kommer det blå blommor också. Då vet man att det snart blir sommar och varmt.

DAMMSOL Bara för att dammsolen slarvade, så finns det is på dammen idag. Inte så mycket is så jag kan gå på den, men jag kan inte heller dricka det goda dammvattnet om jag skulle bli törstig. Skärpning solen!

MÖRKT Solen har uppenbarligen inte ställt om sig till sommartid. Frånsett en ljusstrimma här och en ljusstrimma där, så var det väldigt mörkt i skogen under min morgonpromenad. Visst har jag stilig rumpa?

4 kommentarer:

 1. Det var fina bilder Du presenterade idag. Nu säger jag hej på en månad, för jag ska ut och resa och flyger i så där 13 timmar bort från Kastrup. Jag har koll på pass och biljett. Jag tar Internet-timeout också, så jag får läsa allt Du skriver under min frånvaro, när jag har kommit hem./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var hamnar man 13 timmar från Kastrup? Du blir i vilket fall som helst välkommen tillbaka.

   Radera
  2. Sri Lanka!

   Radera
  3. Ha så kul och hälsa elefanterna.

   Radera