29 mars 2014

I morgon när du vaknar är det sommar

SOMMAR Om du tror att det är sommar, för att det är sommartid tror du fel. Titta noga på sjön, så ser du att det är is lite här och var.

Detta är den sista vintertidsdagen för det här året. När du vaknar imorgon är det sommartid. Men är det sommar för den skull? Knappast. Min husse har ansträngt sig för att sabotera det så gott han kan.

Bara för att komma ihåg hur han ska ändra klockorna, har han ställt tillbaka trädgårdsmöblerna på dess platser i trädgården. De flesta har stått ute hela vintern, men de i soliga hörnan står åter just i soliga hörnan.
Då är det ganska enkelt att komma ihåg att när trädgårdsmöblerna ställs tillbaka, så ska klockorna ställas tillbaka. Är inte det fiffigt så säg?
Nu har det ju dock den nackdelen med sig, att om husse förbereder sommaren, så kan jag nästan vara säker på att det blir vinter igen.
För att ytterligare sabotera vädret, så satte han tillbaka badstegen i sjön. Detta trots att det ligger en tunn isskorpa över det stilla vattnet. Tydligen vill han ha den fastfrusen.
Nu fattas bara att han sätter på sommardäck på bilen. Då kommer vi att få en riktigt tuff Vermont-vinter.

Hej så länge
Sverker

Leg. sommarförberedare

STÄDA Ska du sätta tillbaka dina trädgårdsmöbler måste du sopa först. Det skulle du egentligen ha gjort i höstas. För att hindra min sjuka husse att arbeta för hårt, så står jag i vägen för kvasten. Då får han lugna ner sig lite.

PROVSITTNING Då var soffan på plats. Den måste provsittas genast. Den dög i år också. Sedan kom bordet fram och efter det skurade husse både soffa och bord. Det tyckte han var duktigt.

BADSTEGE Som jag sa tidigare, så var det faktiskt lite is på sjön. Varför ska då husse envisas med att sätta i badstegen? Jo, för att locka fram vintern! Jag tycker han är dum. Jag vill ha sommar nu. Husse testade stegen och den höll i år också.

EXPERT Husse språkar med kusin Katrin. Hon bor jämte, men bara på sommaren. Hon vet hur man sköter en trädgård, till skillnad från min husse. Katrins pappa, som är morbror, hade med sig matrester ut till fåglarna. De var goda.

2 kommentarer:

  1. We can still do no gardening. The ground is still frozen solid except for the first inch or two, which is soupy mud. It will be at least a month before I dare to take the winter tires off my car. We are told to expect somewhere between two and ten inches of snow tonight... :(

    SvaraRadera