11 februari 2014

Vart har vintern tagit vägen?

ISKONTROLL På sjön har det blivit alldeles fel. Isen som ska finnas på sjön så här års, finns vid sidan av. Kanske isen har tagit slut, så det inte räcker till att lägga uppe på vattnet.

Är vintern slut, eller har den inte börjat än? Det är inte utan att man kan ställa sig dessa spännande spörsmål. Lite vinter har det varit, men sedan tar den slut direkt.

Knappast någon snö är kvar. Ingen is på sjön, bara vid sidan av. Jag blir smutsig om magen när jag går på vägen. På vintern ska man bli ren om magen.
Saknar jag vintern? Ja och nej, svarar jag tvetydigt på den frågan.
Ja, för det är roligt att springa på isen. Ja, för det är roligt att rulla sig i snön. Ja, för att husse måste skotta.
Nej, för det kan vara jobbigt att gå i skogen. Nej, för det är svårare att känna dofter om de är översnöade. Nej, för när husse fryser så blir det korta promenader.
I morgon ska jag stöka i mitt arkiv, så du kan se hur en vinter kan vara. Det är om du inte kommer ihåg.

Hej så länge
Sverker

Leg. vinterspanare

ISDAMM Husses sunkiga damm har, till skillnad från sjön, ett präktigt istäcke. Det var nog tur att vi lyckades fånga in guldfiskarna, innan isen kom. Det kan inte vara roligt att bo under en is.

LIVAT Någon – eller några – som har livat och glatt denna vinter är mullvadarna. Idoga som han/hon/de är, kommer det nya fina högar nästan varje dag.

SNÖFRITT Även djupt inne i min skog, där trollen bor, är det snöfritt denna vinter. Vad säger du om det? Fast myrorna ligger och sover fortfarande i sina stackar.

GRUSVÄG Till och med min isväg har på ett par dagar ovandlats till en grusväg. Husse tycker is är bättre, eftersom bilen inte blir smutsig då. Det blir fina gropar också. Igår hittade vi en halv bilfjäder på vägen.

SKRIKER Bara för att det inte finns någon snö, så tror fåglarna att det är vår. Den här lilla krabaten satt och gallskrek i ett träd hemma. Ser du den lilla oxen? Dessbättre skriker de tystare de senaste åren.

6 kommentarer:

 1. Vet du Sverker, vilka djur det är mest synd om i skogen?

  Myrstackarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De stackarna är ju inga djur. De är bara hus.

   Radera
 2. Du kanske inte visste vilken som är den vanligaste fågeln kring Sommen den här vintern heller?

  Neder birden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana finns det nog massor av då.

   Radera
 3. Hejsan! Kika in på denna nyöppnade hundshop.
  Mysiga artiklar för dig och din bästa vän!

  http://tassainhundshop.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag ju alltid göra. Finns det gratisprover på godis?

   Radera