13 februari 2014

Femtioen trista nyanser av grått

DEPPIGT Med nedböjt huvud börjar jag min promenad. Med nedböjt huvud avslutar jag den. Det är inte ens roligt att ut och gå. Skillnad var det förr. Ta i somras till exempel. Då var det roligt.

Det är väldigt vad grått det är. Ingen sol. Ingen snö. Inga blommor. Inga löv. Ingen färgglad mat. Kan man bli annat än deprimerad. Dessutom förekommer orättvisor. Men jag är inte avundsjuk.

Det är väldigt gråa dagar nu. Var är vintern? Var är våren? Vem vet. Allt är bara grått, blåsigt och kallt.
Trista promenader blir det också, eftersom min husse säger att jag inte ska gå så långt. Då blir det samma promenader varje gång, med bara få variationer. Igår var jag och husse visserligen och hälsade på Britt och Ulf. Lite roligt i eländet. Men annars är allt bara grått. Till och med fördisken i morse var grå havregrynsgröt.
Detta skulle väl vara uthärdligt , om det inte är så att somliga andra (=kattan Lucy), som jag inte tänker nämna här, lever i en färgglad tillvaro. När jag får hålla tillgodo med en snålt tilltagen portion grå hundmat uppblött i vatten, lever andra (=kattan Lucy) i överflöd. Denna vällusting (=Lucy) har två matskålar. En i fint rostfritt stål som är överfull med delikat torrfoder (jag har själv smakat), och ett porslinsfat med härligt färskt oxkött. Jag ser en viss orättvisa i den dieten.
Men jag är absolut inte avundsjuk på den bortskämda (=kattan Lucy), men jag tycker nog att jag kunde ha samma mathållning. Eller bättre. Mindre torrfoder mera kött.

Hej så länge
Sverker

Leg. deppare

FÖRSTÅNDIGT De små irriterande myrorna är i alla fall förståndiga. De stackarna har gömt sig i sina stackar och sticker inte ut sina antenner förrän solen skiner i vår.

GRÅTT Inget blått vatten. Inga segelbåtar med färgglada segel på sjön. Inga ljumma vindar. Allt är bara grått och kallt. Det kunde i alla fall finnas is på sjön. Att springa på om man är västgötaspets.

GRÅTT Till och med min mat är grå. Visst hade det piggat upp med ett par färgglada köttbitar. Några korvskivor hade inte heller varit fel.

FÄRGGLATT Här var det färgglatt och gott. En bortskämd individ, som jag inte tänker avslöja (=den före detta gatflickan i Toulouse, kattan Lucy), sitter vid en av sina matskålar och vräker i sig oxkött. Avundsjuk är jag inte, men nog borde jag ha samma diet!

4 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte13 februari 2014 11:30

  Helt klart att du är förfördelad Sverker! Lite ketchup kunde väl husse måla din mat med åtminstone!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker nog det skulle bli ännu snyggare med en köttbit med ketchup på. Gärna en grön gelégodis som extra dekoration också.

  SvaraRadera
 3. En knaperstekt prinskorv är aldrig fel - går förresten bra med en rå också. Hälsa din snåle husse det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Jag ska hälsa honom det. Jag tar all korv från rå till bränd. Stor som liten också.

   Radera