15 februari 2014

Hjärtrevidering efter hotfulla(?) påtryckningar

MIN AGNES Som du ser har hon fått ett hjärta till. Detta efter en framgångsrik argumentation (=tjat) via sms. Hon kände sig väldigt förfördelad, trots att hon skaffade en katt i Frankrike som hon sedan dyvlat på min Per.

De hjärtan jag delade ut igår är naturligtvis de alldeles rätta. Jag är ju ofelbar. Men efter påtryckningar, som kanske innehåller ett förtäckt hot, ändrar jag mig lite för att göra mina omdömen ännu mera rätt än rätt.

Inte skulle jag Sverker kunna ha fel, tänker du kanske när du ser att jag har ändrat mig. Jag är verkligen böjd att hålla med dig där.
Efter gårdagens betygsättning har det kommit lite klagomål. Envisast och intensivast var det från en av de betygsatta, som vill vara anonym (=min Agnes).
Den anonyma personen hävdade med emfas (=inte utan viss skärpa), att hon minsann var värd fem hjärtan också.
Så övergår den moderna konversationen (=sms) vädjande typ ”Sluta mobba mig”, ”Men jag har baconbitar i min hylla. Till Sverker. Så snällt.”
Hon påpekar också att den franska kattan borde ha mer än två hjärtan. Jag påpekade att Lucy är just en katt och katter ska inte ha mer än inget hjärta. Att hon fick två är synnerligen generöst av mig. Men den anonyma (=min Agnes) tyckte då att jag var ”taskig”, som hon så vulgärt (=lite väl folkligt) uttryckte det.
Sedan kom avslutningen i det sista sms:t:

Jag är snäll och har klarat min tenta = 1/3 av juristprogrammet klart.

Nu är frågan hur detta ska tolkas. Ska det bara läsas som det står? ELLER betyder det:

Jag är snäll om jag inte provoceras och har klarat min tenta = 1/3 av juristprogrammet klart, vilket innebär att jag har fått kontakter. Jag vet var du bor.

Eftersom jag inte vill höra dånet från ett antal amerikanska motorcyklar och få besök av ovårdade västklädda fetton, tar jag det säkra före det osäkra och delar ut lite fler hjärtan.

Hej så länge
Sverker

Leg. hjärtutdelare

PS Jag Sverker och Per har inte klagat på antalet hjärtan vi fick. Min husse vet att han redan är alldeles för välvilligt bedömd med sitt halva hjärta. (Idag till exempel fanns det ingen fördisk efter hans frukost.) DS

LUCY Den franska före detta gatflickan, kattan Lucy, hade redan två hjärtan. Detta på grund av att hon är vän med mig. Detta är ett vansinnigt högt omdöme för en katt. Kattor blir normalt sett hjärtlösa. Men två hjärtan räckte inte för min Agnes, så jag plussade på ett. Jag kanske ska tillägga att varken min Per eller kattan Lucy har haft några åsikter om min bedömning.

4 kommentarer:

 1. Om Du fixar till några extra hjärtan till husse, (ett halvt var snålt), så tror jag han blir så glad, att han ger dig lite hundgodis eller rejäl fördisk. Mutor kallar en del sådant, men vid vissa tillfällen kan det vara OK./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har fått nog. De försökte ju reparera hjärtat på honom men jag har inte märkt någon skillnad. Ett halvt räcker.

   Radera
 2. Glömde en sak i förra meddelandet. Hälsa Din Per, att han har världens snyggaste fåtöljer/E-beth

  SvaraRadera
 3. Strandmon heter fåtöljen i förnamn och IKEA i efternamn. Lucy tror att de är hennes, men min Per köpte dem nog till mig.

  SvaraRadera