12 februari 2014

Detta är vad jag kallar en riktig vinter

MOTION Om det är en riktig vinter, så ger det ganska mycket motion. Det krävs kraft och mod att ta sig fram på en vanlig skogsstig, som du ser. Jag tror inte att Lucy hade klarat det.

I går visade jag hurdan medioker (=kass) vinter jag har. Just nu, när du läser detta, kan du se på uppföljningen. Hur en vinter ska vara, om den ska heta vinter. De flesta bilderna togs för fyra år sedan.

Att kalla det här vi har nu för vinter är löjligt. Här skiner solen just nu och jag har 5C (=41F).
När det är vinter ska det vara riktigt kallt. Norrskenet ska dansa på himlen och vargarna ska yla. Dessutom ska det komma ett par decimeter snö varje dag.
När man är ute, får husse ta på sig vinterpälsen och ryssmössan, för att inte förfrysa sig. Naturligtvis får han inte glömma geväret. Isbjörnarna kan vara farliga.
Men nu, som sagt, har jag inte vinter. Men jag kan ju alltid titta på vinterbilder.

Hej så länge
Sverker

Leg. vinterhund

TESTARE Det hade varit kul om jag hade haft så här mycket snö i år. Det är ett bra sätt för husse att testa om doktorerna gjorde ett bra jobb, när de lagade hans hjärta. Sedan går man inte vilse heller – om man håller sig i gångarna.

TYST Inte en störande fågel som skriker träden om det är en riktig vinter. Försöker de sätta sig på grenarna, så skulle de drunkna i snön. Så korkade är inte ens fåglar.

UTSIKT Nu kan inte min Agnes säga att hon tröttnat på sin utsikt. Hon har ingen. Dessvärre bodde hon i Frankrike när jag hade mycket snö. Hon hade ingen snö där – men hon hade utsikt.

VÄG När det är riktig vinter, så är vägarna släta och vita. Jag blir inte smutsig på magen heller, när jag är ute och promenerar. Det är så det ska vara, säger husse.

1 kommentar:

  1. Håller med dig, Sverker, jag vill också ha snö! Särskilt när det blir så vackert som det kan vara hos dig.

    SvaraRadera