14 februari 2014

Så många hjärtan får jag och min familj

Eftersom det är alla hjärtans dag idag, passar jag på att dela ut hjärtan till min familj. Jag har koncentrerat mig på den svenska delen av mina anförvanter. Det är dem jag träffar oftast, om än allt för sällan.

Hur har jag då gått tillväga för att kunna sätta alldeles rättvisa betyg? Jag har i min bedömning haft ett antal olika kriterier:

1. Ger mig gärna mat vid bordet.
2. Ger mig god mat.
3. Ger mig tillräckligt med mat.
4. Får sitta i knäet på.
5. Följer gärna med på promenader.
6. Har godis hemma till mig.
Betygen på den femgradiga Sverkerskalan:
1 hjärta = Kass
2 hjärtan = Nja
3 hjärtan = Godkänd
4 hjärtan = Snäll
5 hjärtan = Jättesnäll

Naturligtvis är det många som inte har fått någon bedömning av mig, men som sagt det är bara familjen i Sverige som har fått förmånen att betygsättas. Bättre lycka nästa år!

Hej så länge
Sverker

Leg. snällhetsbedömare

SVERKER Här är den snällaste av alla. Ibland känns min femgradiga skala otillräcklig. Det hade behövts betydligt fler hjärtan. Men nu är det så att det är bestämt att det bara finns fem. Jag är egentligen värd tio.

MIN AGNES Hon bara kommer och går. Ibland bor hon i Frankrike, ibland i Uppsala. Hade hon bott hemma som förr i tiden, hade hon kanske fått ett hjärta till.

LUCY Den franska kattan är snäll innerst inne. Hon tyckte om att gå ut med mig, när hon bodde här. Vi till och med fördiskade ihop. Fast hon är en katt, så det kan ju inte bli fler än två hjärtan.

MIN PER Han är ett föredömme för alla hussar. Se hur han matar mig med en god köttbit vid bordet. Bodde jag hos honom, så skulle jag nog ha det lika bra som Lucy.

MIN HUSSE Snålt med mat. Ingen mat vid bordet. Ett bevis på hur näst intill hjärtlös han är, är att hans hjärta fick repareras på sjukhus. Trots det är det lika små portioner och korta promenader. Ett halvt hjärta är fullt tillräckligt betyg, och då har jag ändå varit snäll.

8 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte14 februari 2014 13:15

  Oj oj, stackars husse, Sverker! Är han verkligen så eländig?

  SvaraRadera
 2. Men Sverker, var Du inte lite väl hård nu? Några fördelar har han väl. /E-beth

  SvaraRadera
 3. Här kommer resultatet från Örebros jury:
  Sverker ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  Husse: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ha blivit ett tekniskt fel med husses poäng.

   Radera
 4. Husse är
  Bäst ingen protest!!!!

  SvaraRadera
 5. Här kommer <3 <3 <3 <3 <3 till dig Sverker och <3 <3 <3 <3 <3 till husse. Det är ju Alla Hjärtans Dag och dessutom vänliga veckan så då måste man ju vara lite extra snäll. Ha det gott hälsar Lotus

  SvaraRadera