22 februari 2014

Så får du också ett blomsterhav i trädgården

GRÖNA Detta är grönblommor. Min husse påstår att det är påskliljor, men det är inte påsk än, så det kan det inte vara.

Då var våren här. Kanske inte så mycket så jag går och lägger mig och solar på gräsmattan, men den är en bra bit på väg. Samtidigt med att våren kommer, börjar min trädgård att prunka (=okontrollerbart många blommande blommor).
Många har undrat hur jag gör, för att ha en sådan fin trädgård.


Först och främst gäller det att ha rätt temperatur och fuktighet.
Temperaturen reglerar jag med solen. För att få rätt fuktighet använder jag regnmoln, som vattnar hela trädgården samtidigt.
Om du, som jag, har rabatter, så kommer det blommor där. För att göra rabatter använder du en farfar och en farmor. Det gjorde i alla fall husse.
Jag har lite senare på våren flera olika sorters blommor. Jag har rödblommor, gulblommor, skärblommor med flera. Än så länge har jag bara vitblommor och grönskaftsblommor.
Idag har jag nöjt mig med att kontrollera att blommorna har vaknat. Annars får man väcka dem.
Jag återkommer i mars eller april sådär och visar vad som har hänt och hur man ska sköta en trädgård.

Hej så länge
Sverker

Leg. botanist

SMÅSÖMNIGT Blommorna i den här rabatten har precis vaknat. Det vill till att de får fart snart, för de ska bli jättelånga.

SLÖFOCKAR Här har vi lata hörnan. Några små gröna blad har orkat upp genom fjolårslöven, men annars är det inte mycket att hurra för. Det gör jag inte heller.

VITBLOMMA ”Titta husse, här växer det en vitblomma.” Husse blev förstås glad att jag hittade blommor utanför gästhuset. Det finns likadana vid min Agnes hus också. Hon har snott dem från den här rabatten.

VITBLOMMA Här kan du se en vitblomma på lite närmare håll. Husse påstår att de heter snödroppar, men droppar är blöta. Han har fel som vanligt.

BJÖRKBLOMMA Mina björkar blommar som du ser. Det är lite konstiga blommor som björkar har. Ser du att det finns svamp också?

4 kommentarer:

 1. Du som är expert på blommor kan du tipsa mig om vilka blommor som passar på min balkong? (tips: jag gillar färgen rosa)

  SvaraRadera
 2. Enkelt. Då köper du rosa blommor som växer i glashus på vårarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sverker det var ett riktigt bra botanisttips, frågan är om de matchar mina röda stolsdynor.... :)

   Radera